Datum n.t.b.: Kennissessie Breed offensief


Update 15 december: het debat over het Breed offensief is uitgesteld en vindt naar verwachting plaats in januari. Als de precieze datum bekend is, zullen wij een nieuw moment voor deze kennissessie prikken.

De eerste (online) bijeenkomst in het nieuwe jaar staat in het teken van het Breed offensief. We brengen je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving rondom inclusief werkgeverschap. Ook bespreken we aan de hand van praktijksituaties de mogelijkheden van de regelingen en instrumenten voor inzet van mensen met kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Datum en tijd: n.t.b.
Aanmelden: link volgt

Achtergrond

Eind 2018 kondigde voormalig staatssecretaris Van Ark aan dat zij een Breed offensief wilde optuigen. Doel is het vereenvoudigen en aanpassen van de Quotumwet en andere regels, zodat werkgevers – in markt en overheid – meer banen kunnen realiseren voor de doelgroep van de banenafspraak. 

De vier pijlers en de bijbehorende activiteiten die moeten bijdragen aan dit offensief, brachten we vorig jaar in kaart in dit handige overzicht

In december 2020 debatteert de Tweede Kamer over het Breed offensief. Wanneer de Kamer instemt met het pakket aan maatregelen, gaan er in 2021 een aantal zaken veranderen. Zo kan er een uniforme methode komen voor loonwaardebepaling en voor de uitbetaling van loonkostensubsidie. Ook geldt vanaf begin volgend jaar het gewijzigde Besluit SUWI die de samenwerking en werkgeversdienstverlening in de arbeidsmarktregio’s moet versterken. Wat dit precies betekent voor werkgevers, vertellen we je graag tijdens de kennissessie.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin