13 juli: Online uitwisselingssessie ‘inclusief werkgeven in coronatijd’


Tijdens onze uitwisselingssessies gaan inclusieve werkgevers met elkaar in gesprek over de uitdagingen die de ‘coronatijd’ met zich meebrengt. Door ervaringen en tips te delen, zorgen we ervoor dat we allemaal een stap verder komen.

Tijdens de vorige sessie zijn we gestart met het thema ‘discriminatie op de arbeidsmarkt’, waarin Art. 1 Midden-Nederland ons in een leerzame webinar een introductie op dit thema gaf. Naderhand voelden we de behoefte een vervolgsessie te organiseren, ook omdat de actualiteit om extra aandacht en diepgang vraagt. Daarom hebben we Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) gevraagd om verder in te zoomen op dit thema.

Thema: werven en selecteren zonder vooroordelen

Onbewuste vooroordelen en stereotypen kunnen ervoor zorgen dat talent niet altijd wordt herkend. Veel bedrijven zetten daarom ‘bewustwordingscursussen’ in, maar werken deze wel? En wat kun je nog meer doen? Welke vernieuwende aanpakken zijn er bekend uit de wetenschap en hoe kun je die praktisch inzetten? Samen duiken we in de recente ontwikkelingen en onderzoeksresultaten.

Praktische informatie

Omdat verschillende werkgevers over verschillende digitale middelen beschikken, wisselen wij tussen Zoom en Teams. Deze sessie organiseren we met Zoom.

Datum: maandag 13 juli, 15.00 – 16.00 uur (eventueel uitloop tot 16.30 uur)
Aanmelden kan via deze aanmeldlink