13 oktober: bijeenkomst netwerk gelijke kansen – inclusieve cultuur


Op 13 oktober van 15.00 tot 16.30 uur organiseren wij samen met AWVN de tweede online bijeenkomst van het netwerk Gelijke Kansen. Tijdens deze sessie gaan we in op de vraag: hoe creëer je een inclusieve cultuur?

Programma

  • Terwijl steeds meer mensen met een migratieachtergrond afstuderen aan hogescholen en universiteiten, lukt het Nederlandse organisaties maar mondjesmaat om deze talenten in- en door te laten stromen op de werkvloer. Met het initiatief Meer Kleur Aan de Top (MKAT) wil de Vrije Universiteit samen met zes grote Nederlandse werkgevers hier verandering in te brengen. We gaan in gesprek met Frederique Veldhuis (MKAT) over de succesfactoren die zij hebben geïdentificeerd om culturele diversiteit écht te laten werken op de werkvloer. En natuurlijk over hoe werkgevers deze lessen in de praktijk kunnen brengen.
  • Schoonmaakbedrijf CSU wil de meest aantrekkelijke werkgever binnen haar branche zijn en investeert veel tijd en energie in het creëren van een inclusieve cultuur. Denk aan aantrekkelijk personeelsbeleid en het door ontwikkelen van talent op álle niveaus binnen de organisatie. Hoe pakt CSU dit aan?

Praktische informatie

Datum en tijd: 13 oktober 2022 van 15.00 tot 16.30 uur
Waar? Online
Voor wie? Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben.
Deelnemen: Aanmelden kan via deze link.

Over het netwerk gelijke kansen

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Binnen dit nieuwe netwerk gaan we elkaar helpen om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we in het netwerk gelijke kansen op gaan inzetten.

We hebben het afgelopen jaar alle stappen op de routekaart naar gelijke kansen langsgelopen, waarop het nu tijd is voor een volgende stap. De komende tijd gaan we in samenwerking met AWVN het thema verder uitdiepen door samen inspirerende sessies te organiseren. Om zo nog meer werkgevers mee te nemen op de weg naar gelijke kansen, door goede aanpakken en voorbeelden te verkennen en uit te diepen.

Deze sessies organiseren we samen met werkgeversvereniging AWVN. Dat is ook de plek waar je je kunt aanmelden.

Deel dit bericht