17 december: uitwisselingssessie ‘techniek en inclusie’


Tijdens onze online uitwisselingssessies voor inclusieve werkgevers delen we ervaringen en uitdagingen in ‘coronatijd’ en bespreken we relevante inclusiethema’s. Ook verzamelen we via deze weg de verhalen en worstelingen van inclusieve werkgevers, om die op de juiste plek te adresseren en zo knelpunten te helpen oplossen. Op donderdag 17 december (14.30 – 16.30 uur) organiseren we een sessie over techniek en inclusie.

Innovatie en techniek

Hoe kun je als werkgever passend werk realiseren? Tijdens deze sessie zoomen we in op ondersteunende technologieën. Medewerkers met een ondersteuningsbehoefte worden nu meestal een-op-een gecoacht of begeleid. Wanneer technologie (deels) deze ondersteuning overneemt of aanvult, kan de eigen regie en zelfredzaamheid van de medewerker versterkt worden.

Matrix van TNO

De uitwisselingssessie organiseren we samen met onderzoeksorganisatie TNO. Eind september publiceerde de Kennisalliantie voor Inclusie en Technologie de Wegwijzer voor inclusieve technologie. TNO ontwikkelde hiervoor een overzichtelijke matrix die laat zien welke technologieën bij welke cognitieve functies ondersteuning bieden. Wij zijn benieuwd welke technologieën reeds beschikbaar zijn en wat de ontwikkelingen zijn op innovatief gebied.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via deze link

We werken tijdens deze online sessie met Zoom.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin