18 november: DNZ on Tour | Amsterdam e.o.


De Normaalste Zaak gaat On Tour, want het is tijd om aan de slag te gaan!

Met zoveel mogelijk werkgevers willen we verder bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Op 18 november organiseren we een sessie in regio Amsterdam, waar werkgevers potentiële partners en bedreven, ervaren collega-werkgevers ontmoeten en afspraken maken om samen aan de slag te gaan.

Voor wie

Onze Tour is bedoeld voor werkgevers én publieke partners.
Met werkgevers bedoelen we ook echt álle werkgevers: van mkb-bedrijven tot multinationals en van commerciële bedrijven tot overheidswerkgevers.
Onder publieke partners verstaan we de vertegenwoordigers van gemeenten, UWV, en werkgeversservicepunten (WSP’s).

Waarom

Veel organisaties zitten met onvervulde vacatures. Tegelijkertijd zijn veel mensen met een arbeidsbeperking ongewild werkloos. Met DNZ On Tour versterken wij de verbinding tussen werkgevers en arbeidsmarktregio’s en tillen we hun samenwerking naar een hoger plan om zo samen de kansen voor werkzoekenden te vergroten.

Programma

13.30Inloop
14.00Start programma
Ervaringsdeskundige aan het woord
Stand van zaken regio Amsterdam e.o.
Cross The Line
[wpex more="Workshops ⇓" less="Workshops ⇑"]
Waar is de doelgroep? Hier is de doelgroep! - Het vinden van mensen ‘uit de doelgroep’ - die ook nog werkfit moeten zijn - lijkt steeds moeilijker te worden. Gelukkig zijn er initiatieven die aantonen dat het anders kan, los van de gebaande paden. Laat je inspireren en bouw mee aan een doorbraak!

Open Hiring - Open Hiring vraagt lef van werkgevers om mensen die zeggen het werk te willen en kunnen doen, zonder sollicitatiegesprek aan te nemen. In deze workshop maakt u kennis met het Open Hiring-programma van maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation én wat erbij komt kijken als u met Open Hiring aan de slag wilt.

Benut je inkoopkracht! - In deze workshop kom je te weten hoe meerdere overheidswerkgevers samen met hun opdrachtnemers duurzame banen creëerden voor mensen met een arbeidsbeperking. Leer hoe jij samen met je leveranciers inclusieve inkoop een stevige impuls geeft.

Creatief Selecteren - Werven en selecteren is een vak op zich, zeker waar het bijzondere doelgroepen betreft. U zoekt voor uw organisatie de beste mensen, maar talentvolle werkzoekenden worden niet altijd bereikt, of vallen tijdens het selectieproces voortijdig af. Tijdens deze workshop laten we zien dat talent meerdere gezichten kent en zich niet altijd laat herkennen door de klassieke selectiemethoden. Laat u meenemen en inspireren door ‘out of the box’ selectiemethoden om talent te herkennen bij uw kandidaten!

Succesvol grotere aantallen vacatures vervullen - Aan de hand van een routekaart presenteren we de lessen uit bestaande grote wervingen. Met deze roadmap identificeren we knelpunten bij het realiseren van grote wervingen in uw eigen organisatie en leer je hoe je met een strak actieplan een groot aantal vacatures kunt vervullen. [/wpex]
Speedmeets
Afsluiting
17.00Netwerkborrel