19 mei: werkconferentie Doen Wat Werkt!


Op 19 mei organiseert het Ministerie SZW de werkconferentie ‘Wat Doen Werkt!’ Afgelopen december hebben een twintigtal partijen de Werkagenda Verdere Integratie op Arbeidsmarkt gelanceerd. In deze werkagenda staan acties voor de komende vier jaar die de arbeidsmarktpositie van mensen met een migratieachtergrond structureel moeten verbeteren.

De uitvoering van de werkagenda is in volle gang, een mooi moment om met elkaar te reflecteren en verder te bouwen: wat gaat er goed, welke uitdagingen komen we tegen en wat heeft iedereen nodig om een blijvende bijdrage te kunnen leveren aan de ambities?

Op de werkconferentie Doen Wat Werkt! gaan we hierover met elkaar in gesprek, wisselen we ervaringen en ideeën uit en kijken we hoe wij elkaar kunnen helpen om aan de slag te gaan en de volgende stap te zetten. Dat doen we in presentaties, dialoogsessies, workshops en diverse andere ontmoetingsvormen.

Praktische informatie

Donderdag 19 mei | 13.00 – 17.30 uur | De Rijtuigenloods in Amersfoort | Aanmelden

Programma

13:00 – 13:30
Bij aankomst in de Rijtuigenloods wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en kunt u alvast kennismaken met de andere deelnemers.

13:30 – 13:45
Dagvoorzitter Bahram Sadeghi en directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie Carsten Herstel geven samen met u de aftrap voor de werkconferentie. Waarom zijn we bij elkaar en wat kunt u vandaag verwachten?

14:00 – 14:45
Deelsessie ronde 1

Aan het werk! In verschillende workshops en dialoogsessies kunt u in gesprek en aan de slag met andere deelnemers: hoe kunt u (nog meer) doen wat werkt om de arbeidsmarktpositie van mensen met een migratieachtergrond structureel te verbeteren?

De sessies worden verzorgd door collega’s uit het netwerk, rondom de thema’s van de werkagenda: meer culturele diversiteit op de werkvloer, gelijke kansen op een eerste baan of stage, en arbeidstoeleiding. Er zijn diverse sessies, waarvan u er steeds bij één kunt aanschuiven.

De omschrijvingen van alle sessies kunt u terugvinden in het linker menu van de website.

15:00 – 15:45
Deelsessie ronde 2

16:00 – 16:45
In de afsluiting blikt dagvoorzitter Bahram Sadeghi terug op de dag en vooruit naar de vervolgstappen: hoe doen we wat werkt? Dit bespreekt hij samen met minister Van Gennip van SZW, ervaringsdeskundigen met een migratieachtergrond, sponsoren van de werkagenda Raymond Puts (AWVN), Adnan Tekin (MBO Raad) en Froukje de Jonge (Gemeente Almere), én met u.

Wat heeft u vandaag geleerd en waar wilt u morgen mee aan de slag?

16:45 – 17:30
Na afloop van de conferentie kunt u met andere deelnemers onder het genot van een drankje en hapje gezellig napraten en nieuwe ideeën voor de toekomst laten opborrelen.