2 december: Etnisch-culturele diversiteit in jouw bedrijf vertalen naar de praktijk


Etnisch-culturele diversiteit in jouw bedrijf: hoe vertaal je dat naar de praktijk?

Berenschot, Taal Doet Meer, Het Begint met Taal, WIJ3.0 en No-Limits organiseren op 2 december een bijeenkomst om praktisch aan de slag te gaan met etnisch-culturele diversiteit op de werkvloer.

Met deze bijeenkomst geven wij een vervolg aan de succesvolle dialoogtafel van november 2018. Ruim 50 werkgevers, taalaanbieders en andere betrokkenen gingen toen over dit onderwerp in gesprek.

Wanneer: maandag 2 december, 09.15 – 13.00 uur
Locatie: Berenschot, Europalaan 40, Utrecht
Voor wie: Werkgevers (CEO, HR, corporate-recruiters) die willen uitwisselen over etnisch-culturele diversiteit vanuit inclusief werkgeverschap!

Wat gaan we doen?

Deze keer gaan we de diepte in en wisselen we ervaringen uit over verschillende thema’s binnen het inclusief werkgeven. Van het aanpassen van het beleid, de werving & selectie strategie tot aan het omgaan met culturele diversiteit/inclusie op de werkvloer. Hoe zorg je ervoor dat je de wil om talenten van anderstaligen in te zetten binnen een bedrijf of organisatie omzet in daadwerkelijke realisatie?

We bieden:

  • Inspirerende sprekers, waaronder de ICT projectmanager van Rabobank.
  • Inhoudelijke thematafels, waarin je jouw ervaring kunt delen en tips kunt krijgen.
  • Een Krachtlunch met waardevolle ontmoetingen met statushouders en andere mensen met een migratie-achtergrond.

Op die manier praten we niet alleen over culturele diversiteit, maar ervaren wij het ook in de praktijk.

Programma

9:15- 9.45 uur: Inloop met koffie/thee
9.45-10.15 uur: Welkom & Opening
Drie inspirerende praktijkverhalen van werkgevers en medewerkers
10.15-11.25 uur: Thematafels
11.30-11.45 uur: Terugkoppeling opgehaalde conclusies
11.45-13.00 uur: Krachtlunch, netwerken met werkzoekenden
13.00 uur: Einde

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.


Taal Doet Meer zorgt met meer dan 1.000 vrijwilligers en een klein team van beroepskrachten ervoor dat Utrechters die Nederlands niet als moedertaal hebben, kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een van de belangrijkste activiteiten.
Eigen kracht (ondersteund door Wij3.0) is een onderdeel van het programma dat getalenteerde, anderstaligen migranten, maar ook statushouders e.d., doorlopen met het doel om naar werk te komen! Het zijn vaak netwerkbijeenkomsten in de vorm van een Meet& Greet, inclusief lekker eten met werkgevers en anderstaligen van MBO tot Wo niveau.
No Limits is een non profit organisatie met een ANBI status die een brug slaat tussen getalenteerde, hoger opgeleide jongeren uit de regio Utrecht en werkgevers/professionals in Nederland.