22 juni: doe netwerk: doorstroom en uitstroom


Op dinsdag 22 juni komt ons Doe-netwerk gelijke kansen weer samen, om kennis te delen en om te leren. Dit keer is het thema ‘doorstroom en uitstroom van divers talent’. Gelijke kansen gaat ten slotte niet alleen over het hebben van een divers werknemersbestand, maar ook over dat die diversiteit in alle lagen van een organisatie is terug te zien. Hoe kun je als werkgever de doorstroom van divers talent naar hogere functies stimuleren en faciliteren?

Voor deze sessie werken we samen met Diversiteit in Bedrijf, een project van de SER dat is gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Wanneer? Dinsdag 22 juni van 15.00 – 16.30 uur
Voor wie? Voor deelnemers van het Doe-netwerk gelijke kansen en andere werkgevers die hun kennis over dit thema willen bijspijkeren
Deelnemen? Aanmelden kan via deze link

Programma

  • Anne Dumonnet-Peterse, senior HR-manager, vertelt ter inspiratie over het Cultural Reversed Mentorship Program van Deloitte.
  • Daarna zal Valentina Djoemai, beleidsadviseur bij Diversiteit in Bedrijf, dieper ingaan op de theorie* achter het stimuleren van doorstroom van mensen met verschillende achtergronden.
  • Vervolgens gaan we in break-outs uiteen om met elkaar in gesprek te gaan.

* Voor deelnemers is het interessant om vooraf het webinar terug te kijken dat Diversiteit in Bedrijf op donderdag 3 juni organiseerde. Hier kwamen diverse maatregelen en instrumenten aan bod die in de praktijk hun waarde hebben bewezen. Als het goed is plaats DiB binnenkort een terugkijklink (link volgt).

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin