25 april: TINK Open Café: Operator Support System – minder personeelstekort én meer inclusie


Zoals vele branches heeft de zorgsector te kampen met grote personeelstekorten. Werken met protocollen maakt de zoektocht naar gekwalificeerde medewerkers nog lastiger. De inzet van een ‘Operator Support System (OSS)’ kan hiervoor een mooie oplossing zijn. Het systeem begeleidt medewerkers stap voor stap door middel van geprojecteerde instructies op hun werkblad en zo kunnen mensen met een cognitieve beperking ingezet worden om volwaardig mee te doen op de werkvloer.

Programma

MondzorgPlus, specialist in mobiele mondzorg voor bewoners in zorginstellingen, vertelt over hun ervaring met het inzetten van OSS.

  • Wat was het doel om te kiezen voor deze nieuwe technologie en een nieuwe doelgroep?
  • Hoe is het aangepakt?
  • Hoe gaat de samenwerking met het sociaal ontwikkelbedrijf en het WSP?
  • Welke voordelen heeft de inzet van een OSS
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Deze pilot is gefinancierd door de Coalitie Technologie voor Inclusie. Sociaal ontwikkelbedrijf MidZuid vertelt over de samenwerking met MondzorgPlus, hoe zij klanten ondersteunen bij de inzet van een OSS en de inzet van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Het belooft een inspirerende sessie te worden waarbij uiteraard voldoende tijd is voor het stellen van vragen of delen van ervaringen.

Praktische informatie

Datum en tijd: Dinsdag 25 april van 15.00 tot 16:30 uur 
Voor wie? Werkgevers, HR-professionals, unit- of productiemanagers
Waar? Online
Deelnemen:  via deze link

Deel dit bericht