25 mei: Praktijktafel TechGrounds en De Normaalste Zaak


In de Brusselse probleemwijk Molenbeek ontstond het idee om jongeren kosteloos computervaardigheden als programmeren te leren, zodat ze wél een baan zouden vinden en zelfredzaam konden worden. ‘MolenGeek’ was geboren. Dit MolenGeek-concept is ‘vertaald’ naar de Nederlandse situatie, heet TechGrounds*) en is neergestreken in Amsterdam-Osdorp.

Wij willen onze partners, werkgevers, graag kennis laten maken met deze werkwijze en organiseert daarom samen met TechGrounds een online praktijktafel. De deelnemers leren over het concept en denken mee over (nog) betere aansluiting van de opleidingen van TechGrounds bij de vragen en wensen van werkgevers op het gebied van IT.

Dat kan een win-win opleveren: werkgevers vinden goed opgeleide en gemotiveerde IT’ers en talenten uit kwetsbare wijken worden zelfredzaam en kunnen volwaardig meedoen op de arbeidsmarkt.

Datum en tijd

Maandag 25 mei, 15.00 – 16.30 uur

Locatie

Online. Hier vind je het aanmeldformulier.

*) TechGrounds zijn tech-hubs die zich middenin kwetsbare wijken vestigen en tech-ondernemerschap en digitale vaardigheden naar kwetsbare communities en wijken brengen. TechGrounds biedt een uitgebreid tech-opleidingsprogramma met daarin een codeerschool, IT-opleidingen (o.a. Full-stack DevOps, Cloud DevOps, Salesforce DevOps) en een incubator. Gratis en toegankelijk voor iedereen, ongeacht vooropleiding of achtergrond.