27 januari: Practice what you preach & preach what you practice!


Wanneer werkgevers meer en beter uitdragen wat zij doen op het gebied van diversiteit en inclusie (D&I), leidt dat vaak tot een zelfversterkend effect. Daarom zoomen we in het doe-netwerk gelijke kansen op 27 januari in op twee onderwerpen:

Deel 1: Interne communicatie over diversiteit en inclusie

Je spreekt van een inclusieve organisatiecultuur wanneer een (nieuwe) medewerker zich thuis kan voelen en als volwaardig lid in het team wordt opgenomen. Wil je ruimte maken voor verschillen, dan is breed draagvlak onmisbaar. Dat bereik je onder meer door intern te communiceren over je keuzes t.a.v. inclusie. De eerste vraag waarover we ons gaan buigen is dan ook:

Hoe kun je intern communiceren over D&I om draagvlak te vergroten?

Deel 2: De manier van werven aanpassen om een bredere doelgroep aan te spreken

Werkzoekenden voelen zich niet door iedere vacature aangesproken. Door als organisatie impliciet of expliciet te laten zien waar je op het gebied van D&I staat of waar je naar streeft, zul je aantrekkelijker worden voor een bredere groep werkzoekenden. De tweede vraag waarover we samen in gesprek gaan is daarom:

Hoe kun jij tijdens en rondom het werven van nieuwe medewerkers ervoor zorgen dat veel verschillende mensen bij jouw organisatie willen werken?

Praktische informatie

Donderdag 27 januari van 15.00 – 16.30 uur (digitale inloop vanaf 14.45 uur)
Er zal een plenair deel zijn, gevolgd door een break-out sessie.

Klik hier om je aan te melden

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin