3 oktober: Leergang inclusief werkgeven: Anders kijken; gewoon doen!


In het najaar organiseert De Normaalste Zaak samen met Accenture en AWVN voor de vierde keer de leergang inclusief werkgeven.

Voor wie

De leergang is bestemd voor HR-managers, HR-adviseurs, inclusie- en diversiteitsmanagers en projectleiders die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van inclusief werkgeven en meer specifieke kennis hierover willen opdoen.

Data: 3 oktober, 12 november, 10 december (09.00 – 17.00 uur)
Locatie: De eerste bijeenkomst vindt plaats bij Accenture, Gustav Mahlerplein  90, 1082 MA Amsterdam
Kosten: € 1.200 excl. btw voor partners van DNZ en leden van AWVN /  € 1.500 excl. btw voor de overige deelnemers

Aanmelden      

Vul het aanmeldformulier in en stuur dit uiterlijk 15 augustus in.

Wat mag u verwachten?

  • Tijdens de intake bekijken we wat uw leerdoelen zijn en wat de ‘inclusieve volwassenheid’ van uw organisatie is.
  • In drie interactieve masterclasses dragen we kennis over op het gebied van inclusief werkgeven. Hierbij staan de vragen wat, waarom en hoe centraal.
  • Inspirerende sprekers belichten uit wetenschap en werkveld deelaspecten van het thema en laten ook de menselijke kant van inclusief werkgeven zien.
  • Samen met de andere deelnemers gaat u aan de slag met uw eigen casuïstiek. Hierbij kunt u veel leren van uw mede-deelnemers en de casuistiek die speelt binnen hun organisatie.
  • U gaat naar huis met een concreet actieplan, waarmee u binnen uw organisatie aan de slag kunt gaan om (nog) inclusiever te worden.

Brochure

Bekijk het programma in de brochure Leergang inclusief werkgeven: Anders denken; gewoon doen

Sprekers

Een introductie van onze sprekers.

Renzo Deurloo

Renzo Deurloo is oprichter van GreenFox Social Return. Dit bedrijf leidt getalenteerde mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot specialist en detacheert hen naar grote aannemers en installateurs. En met succes! Ze doen hier werkervaring op en laten vooroordelen als sneeuw voor de zon verdwijnen, net als die zogenaamde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.

Charissa Freese

Charissa Freese is senior onderzoeker bij Tilburg University. Freese onderzoekt onder meer de bijdrage van HRM aan een inclusieve arbeidsmarkt; altijd met oog voor de verbinding tussen wetenschap en praktijk.

Ingeborg Zwolsman

Ingeborg werkt bij maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation, waar ze manager is van het Open Hiring™-programma. Hierover zegt zij: “Open Hiring vraagt lef van werkgevers om mensen die zeggen het werk te willen en kunnen doen, zonder sollicitatiegesprek aan te nemen. Lef om situaties te omarmen waarin we niet alle antwoorden kennen. Het vraagt van werkgevers om op een innovatieve manier om te gaan met alle mogelijkheden die er zijn.”

Jacqueline Maschino

Jacqueline Maschino heeft zich 20 jaar bezig gehouden met financieel management, verandermanagement, leiderschap en coaching in grote, vaak beursgenoteerde internationale bedrijven. Ondanks, of misschien wel dankzij haar ernstige slechthorendheid, groeide ze naar een stevige managementpositie. Totdat het gehoor plotseling nog verder achteruit ging en ze technisch gezien bijna doof werd. Ze gaf haar managementpositie op en ging op zoek naar een nieuwe bestemming. En ondanks haar rotsvaste vertrouwen in haar eigen talenten, merkte ze hoe de wereld haar beperkingen groot maakte en zo haar talenten incourant verklaarde. Dat bracht haar naar een dieptepunt, en ook naar een nieuw hoogtepunt. Nu is het haar missie om de wereld te veranderen en op de arbeidsmarkt meer ruimte te creëren voor mensen met een beperking, door iedereen uit te nodigen om met een nieuwe bril naar mensen te kijken.

Sven Romkes

Al jaren zet Sven Romkes diversiteit en inclusiviteit binnen ABN AMRO op de kaart en met succes: het banenprogramma B-Able bleek zeer succesvol. En denkt u misschien ‘wat een bekend gezicht’, dan kan dat zeker kloppen. Vlak voor de zomer was hij veelvuldig op tv vanwege zijn kandidatuur voor de titel ‘minister van Gehandicaptenzaken’. Helaas voor Sven was het ministerschap voor iemand anders voorbestemd. Een klein voordeel: hij heeft nu wél wat tijd over om tijdens de Leergang wederom als inspirator op te treden. In het weekend begeleidt Sven sporters met verschillende handicaps, met de Paralympics dit jaar als hoogtepunt. Vier van zijn zeven atleten keerden met een medaille terug. Wat neemt u straks mee naar huis?

Aanbeveling

“Ik raad de leergang zeker aan en ik heb die ook al aangeraden aan zowel collega’s binnen ISS als daarbuiten. Als je net begint met inclusief werkgeven en handvatten nodig hebt, is de leergang zeer nuttig. Maar ook als je al stappen hebt gemaakt ,is de leergang aan te raden. Voor mij waren het niet altijd de nieuwe ideeën die ik er opdeed, maar voornamelijk de oproep tot reflectie over onze koers en aanpak die daardoor bestendigd en verstevigd werd. En niet onbelangrijk: de leergang brengt een uniek netwerk met zich mee!” – Peter Vos