Neurodiversiteit op de werkvloer. Wat betekent het en hoe ga je er als werkgever mee om?
Iedereen denkt en werkt op zijn eigen manier: de één blinkt uit in structuur, de ander is creatief, en weer een ander is goed in multitasken. Toch domineren vaak bepaalde normen en werkwijzen binnen organisaties en dat kan leiden tot misverstanden of frictie.
Meer dan 20% van de mensen is neurodivergent. Dat betekent dat hun brein anders werkt dan het gemiddelde. Denk bijvoorbeeld aan mensen met ADHD, autisme, dyslexie of hoogbegaafdheid. Deze verschillen kunnen een enorme bron van kracht zijn, mits ze goed worden herkend en benut.
Wil je meer weten over hoe je de kracht van neurodiversiteit in jouw organisatie kunt benutten? Dan is deze bijeenkomst iets voor jou. Hier leer je hoe je een werkomgeving creëert waarin iedereen, ongeacht zijn of haar manier van denken, tot zijn recht komt. Zo zorg je ervoor dat geen talent verloren gaat en versterk je de slagkracht van je organisatie.
Programma
Tijdens deze digitale bijeenkomst lichten we toe wat neurodiversiteit is en hoe je als werkgever praktisch hiermee aan de slag kan. Dat doen wij samen met de experts van Diverse Mensen aan de hand van een praktijkvoorbeeld.
- Marcel Hurkens werkte zeven jaar als directeur coaching bij ITvitae, een IT-opleider en detacheerder voor mensen met een autismeprofiel. Daarnaast is hij opgeleid als GZ-psycholoog en zet hij zich in om bewustzijn rondom neurodiversiteit bij werkgevers te vergroten.
- Akke Schuurmans doet promotieonderzoek naar werkgevers die succesvol neurodiverse talenten inzetten binnen hun organisaties.
Praktische informatie
Wanneer? Dinsdag 5 november 15.00 – 16.30 uur
Waar? Online
Voor wie? Werkgevers, HR-professionals, P&O-adviseurs en leidinggevenden
Deelnemen? Via dit aanmeldformulier