Autisme op de werkvloer: Raspberry Maxx


In de aanloop naar de week van het autisme en het werkgeverscongres ‘Autisme op de werkvloer’ is De Normaalste Zaak op zoek gegaan naar succesverhalen van werkgevers over medewerkers met autisme. De frambozenkwekerij Raspberry Maxx is twee jaar geleden begonnen met twee medewerkers met een stoornis in het autistisch spectrum. Ondertussen werken er vijf mensen met verschillende arbeidsbeperkingen, zowel buiten in de teelt, als in de productie van frambozenproducten, op het terras of in de winkel. Hieronder leest u het succesverhaal van Raspberry Maxx.

Medewerker met autisme aan de slag bij frambozenkwekerij Raspberry Maxx

Een medewerker met autisme aan de slag bij frambozenkwekerij Raspberry Maxx.

“Het is belangrijk om ons als werkgevers te realiseren dat ‘dé autist’ niet bestaat. Er zijn veel gradaties. Op de eerste plaats zijn het gewone individuen waar het overeenkomende kenmerk in een werksituatie vooral is dat ze moeilijk om kunnen gaan met stress en werkdruk, omdat hun informatieverwerking vaak anders werkt dan bij de gemiddelde mens. Het cliché Rainman type hebben wij nog nooit in real live ontmoet.

Wij werken met een jobcoach die op het bedrijf meewerkt. Hij zorgt ervoor dat het werk dat moet gebeuren gebeurt, maar lost ook problemen op waar de werknemer tegenaan loopt tijdens het werk. Dit kunnen zowel werkgerelateerde problemen zijn als problemen die er indirect mee te maken hebben. Als het ijzer heet is moet en kun je het smeden.

Wij ervaren dat er heel veel redenen zijn om met deze mensen te werken en ze kans te geven naast het feit dat de werkgever loon-dispensatie krijgt. Hoewel de scheidslijn tussen “normale” werknemers en werknemers met arbeidsbeperking niet duidelijk is valt ons op dat de groep met beperking er positief uitspringt omdat zij zich gedwongen door de situatie maar ook heel vaak naar hun aard anders gemotiveerd zijn. Ze zijn gemakkelijker te motiveren, enthousiast en meer empathisch  Op de eerste plaats gemotiveerd door zich gewaardeerd te voelen, ruimte te krijgen voor zelfontwikkeling en rust in het werk. Zij zijn een constant reminder als het gaat om het evenwicht tussen welvaart en welzijn. Een spiegel en richtingaanwijzers voor een grotere beweging in de maatschappij die kansen biedt voor bedrijven die zich willen bewegen in en naar de “nieuwe” economie.

Tenslotte een leuk voorbeeld uit de belevingswereld van een werknemer met autisme genaamd Jos. Jos zit in zijn proeftijd. Hij is gefascineerd door vliegtuigen en raketten. Hij was op het kwekerij bezig met een tang en ijzerdraadjes. Op een morgen heeft hij zijn eigen tang meegenomen want hij heeft de avond van te voren op YouTube gezien hoe monteurs bij een raket bouten en moeren zekeren. Namelijk door er een draadje met een bepaalde tang door heen te binden. Dat kon hij bij ons ook toepassen en met nog meer enthousiasme en precisie want… nu is het rakettechnologie geworden!”

Bekijk de partnerpagina van Raspberry Maxx

 

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin