7 juli: Kennissessie Werken met een ondersteuningsbehoefte


Op donderdag 7 juli organiseert De Normaalste Zaak een online sessie voor werkgevers die werk (willen) bieden aan mensen met een ondersteuningsbehoefte. We gaan in op de verschillende regelingen, instrumenten en knelpunten.

Er zijn tal van regelingen en instrumenten die voor zowel de werkgever als de medewerker ondersteunend zijn. Als je daar eenmaal weet van hebt, wil je als werkgever natuurlijk weten of en zo ja, hóe je er aanspraak op kunt maken.

Maar ook: wat als je (medewerker) tussen wal en schip valt, hoe los je dat dan op? Welke routes zijn er?

Praktische informatie

Wanneer? donderdag 7 juli van 15.00 tot 16.30 uur
Deelnemen? De sessie is online via ZOOM en aanmelden kan via deze link.

Programma

  • Steven Hubeek deelt informatie over de verschillende vormen van ondersteuning. Jobcoaching en om- en bijscholing bijvoorbeeld. Maar denk ook aan regelingen als loonkostensubsidie en de no-riskpolis.
  • Vervolgens staan we stil bij de vraag: bij wie kan ik als werkgever aankloppen? We lopen de verschillende uitvoeringsinstanties c.q. hulplijnen langs als UWV, gemeenten en regionale mobiliteitsteams (RMT’s).
  • Tot slot is er ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Zo helpen we ook elkaar weer verder. Wat ervaar je in de praktijk? Waar loop je tegenaan? Of wat werkt juist goed?

Deel dit bericht