99vanAmersfoort: Positieve ontmoetingen tijdens Meet & Greet


Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort organiseerde op 20 april een Meet & Greet voor werkgevers met kandidaten uit de Doelgroep Banenafspraak in De Observant. De 99vanAmersfoort was hier middels diverse aangesloten werkgevers vertegenwoordigd.

De werkgevers AutiTalent, McDonald’s, McSomel BV, Bureau Veritas, ROC Midden Nederland, MontageJongens, Regardz en Cycloon Post spraken met bijna dertig werkzoekenden uit de Doelgroep Banenafspraak. Zij konden direct reageren op diverse vacatures en hun cv achterlaten. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort zelf was ook aanwezig met vacatures, waar enkele werkzoekenden direct op voorgesteld kunnen worden.

Alle werkgevers reageerden na afloop positief. Zij hebben allemaal een aantal cv’s meegenomen waar ze concreet mee aan de slag gaan en de werkzoekende uitnodigen op een vervolggesprek. Voor de kandidaten was de Meet & Greet een geschikt moment om kennis te maken met diverse werkgevers. “Het is goed om te netwerken” en “we gaan ervoor”, gaven zij aan. Eén kandidate kwam enthousiast binnen met de opmerking “Als eerste wil ik zeggen: geweldig dat jullie dit hebben gedaan”.

Naast het reageren op vacatures, vertelden de kandidaten wie ze zijn, wat ze zoeken en wat ze kunnen. Werkgevers raken door deze verhalen mogelijk geïnspireerd om een werkplek te creëren die is gebaseerd op het talent van de kandidaat en de wens in het bedrijf.

Ook andersom raakten de kandidaten geïnspireerd. Waar het bedrijf qua naam misschien niets lijkt, blijkt na gesprekken over de inhoud van de vacature het toch interessant te zijn. Zo reageerde een kandidaat met: “Regardz blijkt mijn droombaan te hebben”.