99vanUtrecht themagroep ‘kennisdelen’ bijeenkomst PlaytoWork


Op 17 april vond de bijeenkomst van de themagroep ‘kennisdelen’ plaats bij ASR. Voor deze sessie was Jaap Schoeman uitgenodigd van PlaytoWork.

Na een korte ronde waarin iedereen ruimte had om de stand van zaken toe te lichten, werd er besloten welke thema’s en sprekers er voor de volgende sessies aan bod komen.

Presentatie PlaytoWork door Jaap Schoeman 

PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform voor mbo’ers. Ze gebruiken serious games als vervanger voor traditionele e-assessments. Met andere woorden: slimme spelletjes spelen voor een baan. PlaytoWork heeft voordelen voor zowel werkzoekenden, werkgevers als voor ROC’s.

Voor werkgevers biedt PlaytoWork oplossingen voor hun werving- en of selectievraagstukken, in eerste instantie daar waar het mbo-opgeleiden betreft. Voor zowel werkzoekers als werkgevers is het platform landelijk inzetbaar zowel voor banen als stages.

Bekijk hier de presentatie van PlaytoWork

Welke mogelijkheden biedt PlaytoWork voor ons als werkgevers in relatie tot de doelgroep? 

De velden in de app zijn passend te maken voor de doelgroep. Zoals bijvoorbeeld op uren, taken, werken in een prikkelarme omgeving. Alles wat relevant is voor iemand met een arbeidshandicap.

Locaties en sprekers voor de volgende sessies 

10 juli: Succes en faalfactoren bij het omdenken van management, locatie Art. 1
4 september: Trendpresentatie à la future map, locatie ntb
27 november: Statushouders en intern opleiden bij werkgevers: spreker New Dutch Connections, locatie Portaal

Deel dit bericht