99vanZuid-Kennemerland&IJmond: Intervisie- en inspiratiesessie – wensen voor 2017


De partners van het netwerk 99vanZuid-Kennemerland&IJmond kwamen dinsdag 13 december bij elkaar voor intervisie en inspiratie over hetgeen bereikt is in 2016 en de wensen voor 2017. Wat hebben werkgevers het afgelopen jaar bereikt? Waar liggen behoeften (belangrijke thema’s) in het netwerk? En hoe kunnen we hier met elkaar vorm aan geven in het nieuwe jaar?

Peggy Langguth (Nova College) was gastvrouw van deze laatste kennissessie van het jaar. Het Nova College is een mbo-instelling en is actief in de regio IJmond, de gemeenten Haarlem, Haarlemmermeer en Amstelveen en de Duin- en Bollenstreek. Bij de aftrap maakte de partners kennis met Pascal (werknemer uit de doelgroep), die met veel passie werkzaam is als assistent conciërge. Pascal vertelde de aanwezigen over de inhoud van zijn functie en de positieve ervaringen bij het Nova College.

Kennissessie inspireert werkgevers

Bert van Boggelen (De Normaalste Zaak) was facilitator van de middag en vroeg aanwezige partners een korte pitch te geven over de volgende 3 vragen:

 1. Wat is je persoonlijke drive met dit onderwerp?
 2. Wat heb je bereikt?
 3. Wat zijn de grootste knelpunten? Waar loop je tegenaan?

Heliomare (arbeidsintegratie) deed de aftrap. Ook o.a. Gemeente Velsen, Gemeente Haarlem, Agros, UWV, Spaarnelanden, Adjust2, RIBW k/am, Zorgbalans en GGZ inGeest deelden interactief de eigen ervaringen en knelpunten.

De volgende 3 hoofdthema’s werden met elkaar benoemd:

 1. Thema: Doelgroep
  Zichtbaarheid en bereikbaarheid van de doelgroep. Hoe activeer je de doelgroep?
 2. Thema: Regels/regelingen en regelluwe uitvoering
  Aanbodpartijen bij elkaar brengen. Hoe kunnen we een zichtbaar aanbod aan werkgevers doen passende bij de behoeften van werkgevers?
 3. Thema: Organisatie en proces
  Hoe om te gaan met de Banenafspraak vs. reorganisatie/ verdringing. Hoe creëer je intern draagvlak? Prioriteit (tijd) geven?

Graag gaan de partners van de 99vanZuid-Kennemerland&IJmond in het nieuwe jaar met deze 3 thema’s aan de slag. Over de concrete vorm en het vervolg hiervan hoort u binnenkort meer!

99zkij-13-december-2016

Druk bezochte Meet & Greet

Aansluitend vond een drukbezochte Meet & Greet plaats, verzorgd door Onbeperkt aan de slag en het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland & IJmond. Ook werkgevers als Albert Heijn, ABN AMRO, Achmea en ING Bank sloten hierbij aan. Met als resultaat een aantal mooie concrete matches.

Uiteraard vinden in het nieuwe jaar weer nieuwe Meet & Greets plaats. U bent van harte welkom!