DNZ_logo_mvo_02._nb
twitter linkedin instagram 
- nieuwsbrief januari 2022 -
Nieuwsbrief - header jaaroverzicht

Lees nu ons jaaroverzicht 2021

Voor we naar de actualiteit gaan, blikken we in ons jaaroverzicht nog even terug op het jaar 2021. Wat gebeurde er zoal binnen ons netwerk? Welke projecten hebben we gedaan? Steven Hubeek, gangmaker van De Normaalste Zaak, trapt af met een voorwoord en doet vast een voorzichtige voorspelling voor dit jaar (spoiler: zijn verwachtingen zijn hooggespannen…). Tussendoor delen we nuttige lees-, doe- en tooltips.
Lees verder
Nieuwsbrief - IJskoud
We zijn verheugd over het feit dat er een nieuw kabinet is en dat nieuwe bewindspersonen de plannen rondom de hervorming van de arbeidsmarkt kunnen oppakken. Ondertussen richten de werkgevers in ons netwerk zich zo veel mogelijk op de kansen die er al zijn. Die goede voorbeelden delen we graag. Neem IJskoud, een van onze nieuwe partners. De krapte op de technische arbeidsmarkt zorgde ervoor dat algemeen directeur José Komin op een andere manier naar potentiële werknemers ging kijken. Benieuwd wat dat opleverde?
Lees verder
Nieuwsbrief - 50
Oudere werknemers en werkzoekenden vormen een waardevolle groep op de arbeidsmarkt. Toch blijven hun talenten en potentie vaak onbenut; werkzoekenden die ouder zijn dan 50 jaar hebben veel moeite met het vinden van een baan. Goed nieuws: er wordt nu een training ontwikkeld die werkgevers ondersteunt in het neutraliseren van aannames en vooroordelen jegens oudere sollicitanten. Jij kunt hierbij helpen! Hoe? Door (anoniem) mee te doen aan een 15-minuten durende online lab-test.
Lees verder
Nieuwsbrief - SMART
Graag wijzen we jullie op een interessante handreiking, gepubliceerd door Diversiteit in Bedrijf (SER) en de Goldschmeding Foundation. Door organisaties opgestelde inclusiedoelen worden vaak realistisch en acceptabel gevonden, maar deze zijn nog niet altijd specifiek, meetbaar en tijdgebonden geformuleerd. Door doelstellingen SMART te formuleren, is de kans groter dat ze behaald worden. De handreiking ‘Maak diversiteits- en inclusiebeleid SMART’ biedt concrete aanbevelingen en voorbeelden.
Lees verder
Nieuwsbrief agenda
Nieuwsbrief nieuwe partners
Voor steeds meer organisaties wordt inclusief werkgeven de normaalste zaak. Geen wonder dat ons netwerk blijft groeien en steeds meer bedrijven zich aansluiten: ruim 700 partners zijn altijd bereid hun – goede en minder goede – ervaringen te delen en elkaar te inspireren. In de afgelopen maanden hebben we met trots de volgende nieuwe partners mogen verwelkomen:

DeMaackers BV - Sligro Food Group Nederland B.V. - VANAD Engage - CAK - Provincie Fryslân - Gemeente Emmen - Rotterdam Inclusief - SpringerUit drukwerk - Humainr - Heerlijk uit de streek - Herberg Thijssen - CVO
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw organisatie betrokken is bij
De Normaalste Zaak.
Uitschrijven | Abonnement beheren
De Normaalste Zaak