DNZ_logo_mvo_02._nb
twitter linkedin instagram 
- nieuwsbrief maart 2022 -
Header nieuwsbrief microfoon

Word jij een van onze nieuwe ambassadeurs?

Werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid komen tot 7 keer moeilijker aan een baan. Ontzettend zonde, zowel voor de werkzoekende als voor de werkgever die gemotiveerde medewerkers misloopt. Wij zijn op zoek naar organisaties die wél mensen met een psychische kwetsbaarheid aannemen en andere organisaties hiermee kunnen inspireren. Kun jij je inleven in werkgevers die nog schroom voelen of drempels ervaren? En sta jij ervoor open om jouw ervaringen en visie te delen, als spreker of in de vorm van blogs of interviews? Neem dan contact op met Lisa Molenaar via lisamolenaar@denormaalstezaak.nl.
50-plussers vaker aan het werk
Vorige week berichtte o.a. de NOS dat 50-plussers weer gewild op de werkvloer zijn. Dat is goed nieuws, maar toch hebben nog lang niet alle 50-plussers die willen werken een baan. En de vraag is: als de krapte op de arbeidsmarkt afneemt, is deze groep dan niet weer terug bij af? Om ervoor te zorgen dat 50-plussers blijvend aan het werk komen en ook in hun baan dezelfde ontwikkelkansen krijgen als jongere collega’s, ontwikkelen de UvA en de EUR een training die werkgevers helpt deze medewerkers meer in hun kracht te zetten. Werkgevers kunnen bij de totstandkoming van deze training helpen, door een 15-minuten durende lab-test in te vullen. Een aantal partners van De Normaalste Zaak heeft al meegedaan (super!) maar er is nog meer input nodig! Help jij mee?
Lees verder
Foto van Duco W. Jonckheer
Leerlingen uit het (praktijk)onderwijs zijn de onmisbare medewerkers van de toekomst. Deze groep komt doorgaans moeilijker aan werk, maar gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die een brug slaan tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Op 24 maart komt ons netwerk onderwijswerkgevers bijeen om het over inclusieve initiatieven te hebben. Wat bestaat er al en hoe zet je zelf zo’n samenwerkingsverband op? In de aanloop daar naartoe zetten we graag PROVSO.WORKS in het zonnetje: een inspirerend initiatief dat iedere werkgever aan het denken én in de actiestand kan zetten!
Lees verder
Nieuwsbrief MENTUPP

Tip voor werkgevers:
aan de slag met MENTUPP

De komende tijd organiseren we samen met AWVN weer een nieuwe reeks sessies over werk bieden aan mensen met psychische klachten. In dat licht wijzen we je graag op het Europese project MENTUPP hub: een online tool voor werkgevers, managers en werknemers, gericht op het verbeteren van het mentale welzijn van medewerkers. Kenniscentrum Phrenos onderzoekt de implementatie en evaluatie van de tool en zoekt hiervoor mkb’ers in de bouw-, ICT- en zorgsector, die gratis aan de slag willen met de MENTUPP hub. In deze brochure (pdf) lees je alles over de voordelen die MENTUPP jouw organisatie kan bieden, zoals toegang tot online trainingen over mentale gezondheid. Ben je geïnteresseerd? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Lars de Winter via lwinter@kcphrenos.nl.
Nieuwsbrief agenda
Nieuwsbrief nieuwe partners
Voor steeds meer organisaties wordt inclusief werkgeven de normaalste zaak. Geen wonder dat ons netwerk blijft groeien en steeds meer bedrijven zich aansluiten: ruim 700 partners zijn altijd bereid hun – goede en minder goede – ervaringen te delen en elkaar te inspireren. In de afgelopen maanden hebben we met trots de volgende nieuwe partners mogen verwelkomen:

Aeres - Stichting Jobstap - The Flower Family - ASSA ABLOY Entrace Systems B.V. Nederland
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw organisatie betrokken is bij
De Normaalste Zaak.
Uitschrijven | Abonnement beheren
De Normaalste Zaak