DNZ_logo_mvo_02._nb
twitter linkedin instagram 
- nieuwsbrief mei 2022 -
Nieuwsbrief header Martin

Word een pro in objectief werven en selecteren

Onlangs is De Normaalste Zaak begonnen met een Community of Practice (CoP). In deze CoP is een groepje werkgevers een jaar lang onder begeleiding hun werving- en selectieproces aan het objectiveren. Denk aan vacatures inclusiever schrijven en gestructureerd interviewen. En er is goed nieuws: in september starten we met een tweede CoP. Streeft jouw organisatie ook naar kansengelijkheid en denk je erover om deel te nemen? Dan hebben we vast een mooie leestip. Een van de organisaties die nu al deelneemt, is gemeente Utrecht. Wij interviewden recruiter Martin Kuil over zijn ervaringen tot nu toe. Wat vond hij van de trainingen? Wat verwacht hij te bereiken? Welke collega’s betrekt hij bij zijn leerproces?
Lees hier het interview met Martin Kuil
Nieuwsbrief - Stefan Groothuis
Op 24 mei organiseren we een online inspiratiesessie over baankansen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Met een bijzondere spreker: olympisch kampioen Stefan Groothuis. Als ambassadeur van Sterk door Werk draagt hij bij aan het bespreekbaar maken van mentale gezondheid, ook op de werkvloer. Hij vertelt over zijn ervaring met zijn eigen diepe depressie en hoe hij in deze nare periode toch nog topsport kon bedrijven. Ook komt zijn leven ná de sport aan bod: wat doet hij nu voor werk en wat blijven aandachtspunten ten aanzien van zijn psychische kwetsbaarheid?
Lees verder
Nieuwsbrief yes you can
De Normaalste Zaak stimuleert werkgevers om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan te nemen. In het onderwijs, maar ook in andere sectoren is gebrek aan commitment van het MT of bestuur een bekende hindernis. We ontwikkelden daarom samen met gedragsbureau Duwtje een werkboek dat HR-professionals en inclusie-aanjagers helpt om in actie te komen. Commitment vanuit het bestuur helpt je immers om inclusiedoelen te realiseren!
Lees verder
Nieuwsbrief vrouw wordt geïnterviewd

OPROEP - kort interview over het aanvragen van loonkostensubsidie

Ben jij een werkgever die met meerdere gemeenten te maken heeft bij het aanvragen van loonkostensubsidie? Mogen we dan 10 minuutjes van je tijd? In het project Preferente Proces Loonkostensubsidie hebben we samen met Divosa de afgelopen twee jaar al meer dan twee derde (!) van alle gemeenten zover gekregen hetzelfde werkproces m.b.t. loonkostensubsidie te implementeren. Met als doel: meer eenvoud en transparantie voor werkgevers. Nu zijn we natuurlijk benieuwd naar recente ervaringen van werkgevers. Wat heb je gemerkt? Waar ben je tevreden over? Wat heeft nog aandacht nodig? Deelname kan desgewenst anoniem.
Meld je aan voor een kort interview via LKS@denormaalstezaak.nl
Nieuwsbrief agenda
Nieuwsbrief nieuwe partners
Voor steeds meer organisaties wordt inclusief werkgeven de normaalste zaak. Geen wonder dat ons netwerk blijft groeien en steeds meer bedrijven zich aansluiten: ruim 700 partners zijn altijd bereid hun – goede en minder goede – ervaringen te delen en elkaar te inspireren. In de afgelopen maanden hebben we met trots de volgende nieuwe partners mogen verwelkomen:

ROC van Twente - Schreuder College De Villeneuvestraat - Social Capital B.V. - University of Twente - Hanzehogeschool Groningen - mboRijnland - RENN4 De Atlas Hoogeveen - Picnic International B.V. - Van Noordenne Wapeningsstaal B.V. - W&P Chevy Van Parts
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw organisatie betrokken is bij
De Normaalste Zaak.
Uitschrijven | Abonnement beheren
De Normaalste Zaak