DNZ_logo_mvo_02._nb
twitter linkedin instagram 
- nieuwsbrief oktober 2022 -
Nieuwsbrief DNZ inclusion handreikingen

Nieuw op onze site: handreikingen inclusie-thema's

Sinds maart 2020 zijn veel organisaties - toen nog noodgedwongen - meer digitaal gaan werken. Onze online uitwisselingssessies zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons programma. Elke keer staat een ander thema centraal; open hiring, sociale inkoop, inclusieve technologie... In bijna 100 sessies deelden werkgevers en andere professionals actuele informatie en leerzame ervaringen. Deze informatie is te relevant om binnen de digitale muren van een ZOOM- of Teams sessie te laten liggen. Op onze nieuwe themapagina verzamelen we zo overzichtelijk mogelijk handreikingen en stappenplannen over thema's die we de afgelopen jaren behandeld hebben, met dank aan de input van onze partners die deelnemen aan onze sessies.
Lees meer
Support Ukraine
Onlangs werd bekend dat de Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB) voor vluchtelingen uit Oekraïne met een jaar wordt verlengd tot 4 maart 2024. Hiermee hebben vluchtelingen uit Oekraïne recht op opvang, medische zorg, kinderopvang en onderwijs. De richtlijn geeft hen ook de mogelijkheid te werken. Dat laatste gebeurt ook veelvuldig, zo bleek vorige maand tijdens onze online Q&A over werk bieden aan Oekraïners. Deze organiseerden we samen met verschillende experts op dit thema. De vragen van werkgevers waren zeer divers. Van 'hoe kan ik Oekraïners aan werk helpen dat aansluit op hun niveau wanneer zij alleen Oekraïens of Russisch spreken?' tot: 'hebben Oekraïners recht op loonheffingskorting?'
Lees meer
Nieuwsbrief training 50+
Onderzoekers van de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Amsterdam hebben in samenwerking met AWVN en RADAR een training ontwikkeld voor werkgevers die de talenten van oudere (potentiële) medewerkers beter willen benutten. In november kan deze training aan enkele organisaties kosteloos worden aangeboden. De in company training duurt een dagdeel en is gemaakt voor HR-professionals en leidinggevenden, voor 8-15 personen per organisatie. Heeft je organisatie interesse? Wees er dan snel bij.
Lees meer
Employee journey psychische klachten en werk
De afgelopen maanden organiseerden we samen met AWVN een reeks sessies over de employee journey van mensen met een psychische kwetsbaarheid en waar je als werkgever zoal rekening mee kunt houden. Deel 1 ging over solliciteren en onboarding (verslag), deel 2 over werken onder werkdruk (verslag), deel 3 over werken met privéproblemen (verslag) en de meest recente op 12 september had als thema werken tijdens grote organisatorische veranderingen (verslag). Er staat nog één sessie op het programma: voor werkgevers die willen weten hoe je een medewerker na uitval en tijdens re-integratie het best kunt ondersteunen.
Lees meer
Nieuwsbrief agenda
Onze agenda wordt wekelijks aangevuld.
Nieuwsbrief nieuwe partners
Voor steeds meer organisaties wordt inclusief werkgeven de normaalste zaak. Geen wonder dat ons netwerk blijft groeien en steeds meer bedrijven zich aansluiten: ruim 700 partners zijn altijd bereid hun – goede en minder goede – ervaringen te delen en elkaar te inspireren. In de afgelopen maanden hebben we met trots de volgende nieuwe partners mogen verwelkomen:

Doordoeners - Ordina - The Coffee Factory - DAAT B.V.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw organisatie betrokken is bij
De Normaalste Zaak.
Uitschrijven | Abonnement beheren
De Normaalste Zaak