DNZ_logo_mvo_02._nb
twitter linkedin instagram 
- nieuwsbrief juli 2022 -
Nieuwsbrief Oekraïne

Nieuws over Oekraïners en werk

Het was mooi om te zien dat er vorige maand zo veel animo was voor onze bijeenkomst over werk bieden aan (Oekraïense) vluchtelingen. “Een hoge informatiedichtheid”, zo omschreef een van de deelnemers de sessie. En inderdaad: in korte tijd kwam alles voorbij wat je als werkgever moet weten: aan welke wet- en regelgeving moet je voldoen? En: hoe ga je om met een taalbarrière? Hier lees je het verslag. Daarnaast is er nu ook nieuws te melden: vanaf heden vallen Oekraïense vluchtelingen onder het Besluit SUWI, wat kortweg betekent dat zij vanuit de gemeente recht hebben op hulp bij het vinden en behouden van werk.
Lees verder
Nieuwsbrief paperclips
Antwoord: paperclips – en alle andere producten en diensten die je als organisatie inkoopt, kun je sociaal inkopen. Oftewel: door in te kopen bij een leverancier die banen biedt aan mensen met een ondersteuningsbehoefte, maak je sociale impact. Wil je dat jouw organisatie op dit vlak meer kansen gaat benutten, dan bieden inkopen als relatiegeschenken, bloemstukken en paperclips een laagdrempelig en kansrijk startpunt. Maar hóe kun je je collega’s hiertoe stimuleren? Om een antwoord te vinden op die vraag, voerden we samen met bureau Duwtje een gedragsanalyse uit. Het leverde een interessant rapport op, inclusief gedragsadviezen. Doe er je voordeel mee!
Lees verder
Nieuwsbrief workload
Werkgevers zijn zich (gelukkig) steeds meer bewust van hun rol als het gaat om het mentaal welbevinden van medewerkers. En dat gebeurtenissen die impact kunnen hebben op iemands functioneren, niet per definitie vanuit de privésfeer komen. Zo gaan we het vanmiddag hebben over ‘werken onder werkdruk’ en zoomen we op 3 oktober in op de aandachtspunten rondom een reorganisatie. Hoe kun je preventief de psychische belasting beperken en op welke signalen moet je als werkgever alert zijn? Leestip: tijdens de eerste sessie van deze reeks bespraken we de aandachtspunten tijdens een sollicitatie en onboarding. Het verslag is voor iedereen terug te lezen.
Lees verder
Nieuwsbrief agenda
Nieuwsbrief nieuwe partners
Voor steeds meer organisaties wordt inclusief werkgeven de normaalste zaak. Geen wonder dat ons netwerk blijft groeien en steeds meer bedrijven zich aansluiten: ruim 700 partners zijn altijd bereid hun – goede en minder goede – ervaringen te delen en elkaar te inspireren. In de afgelopen maanden hebben we met trots de volgende nieuwe partners mogen verwelkomen:

Carmelcollege Emmen - De Nieuwe Veste - Esdal College - Hondsrug College - Onderwijsgroep Noord - PRO Emmen - Stichting Roelof van Echten - Stichting Voortgezet Onderwijs Steenwijkerland - Weststellingwerf
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw organisatie betrokken is bij
De Normaalste Zaak.
Uitschrijven | Abonnement beheren
De Normaalste Zaak