DNZ_logo_mvo_02._nb
twitter linkedin instagram 
- nieuwsbrief juni 2023 -
Groepsfoto

Bedankt voor de mooie middag!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: de jubileumlunch van De Normaalste Zaak. Met een grote groep mensen vierden we ons 10-jarig bestaan en dan natuurlijk vooral de inclusieve arbeidsmarkt die steeds weer een stapje dichterbij komt. Er werd genetwerkt, gegeten, gedronken, gelachen en - zoals dat hoort bij een jubileum - werden er een paar mooie woorden gesproken. Niet in de laatste plaats door drie werkgevers die al heel lang verbonden zijn aan De Normaalste Zaak.
Lees meer
Gedrukt exemplaar van het manifest
Na de jubileumlunch gingen de meeste mensen door naar het congres van werkgeversvereniging AWVN dat in hetzelfde gebouw plaatsvond. Het congres stond helemaal in het teken van gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Er stonden interessante sprekers op het programma, waaronder Zoë Papaikonomou, een van de auteurs van het boek De Inclusiemarathon. AWVN-directeur Raymond overhandigde daarnaan het eerste exemplaar van het ‘Manifest voor gelijke kansen. Een arbeidsmarkt voor iedereen’ aan minister Van Gennip van Sociale Zaken.
Lees meer
Carola Schouten
Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) wil dat mensen met een arbeidsbeperking makkelijker aan de slag kunnen bij een reguliere werkgever. Ze wil daarom aan de slag met het verbeteren van de banenafspraak. In een brief aan de Tweede Kamer van 7 juni 2023 heeft de minister enkele concrete maatregelen aangekondigd. Wat staat er in deze brief? En hoe kijkt De Normaalste Zaak naar de plannen van de minister?
Lees meer
Petra en Naomy
Of eigenlijk twee! Petra Vellinga, hoofd administratie, facilitair en ICT PRO Emmen
Naomy Monteban, hoofd P&O Roelof van Echten College stappen samen naar voren vanuit het initiatief Noorderwijzer, een samenwerkingsverband dat inzet op inclusieve oplossingen voor personeelstekorten, om zo de kwaliteit van het onderwijs te blijven garanderen. Zij zeggen: "We denken niet te veel aan de beren op de weg, maar blijven onze focus houden op de kansen. Het kan echt! Kom kijken naar hoe wij het gedaan hebben en hoe het nu gaat. We helpen anderen graag op weg."
Lees het interview met Petra en Naomy
Nieuwsbrief agenda
Onze agenda wordt wekelijks aangevuld.
Nieuwsbrief nieuwe partners
Voor steeds meer organisaties wordt inclusief werkgeven de normaalste zaak. Geen wonder dat ons netwerk blijft groeien en steeds meer bedrijven zich aansluiten: bijna 750 partners zijn altijd bereid hun – goede en minder goede – ervaringen te delen en elkaar te inspireren. In de afgelopen maanden hebben we met trots de volgende nieuwe partners mogen verwelkomen:

Stichting Nederlandse Publieke Omroep - OPNIEUW! BV - SEIN - Stichting BOOR
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw organisatie betrokken is bij
De Normaalste Zaak.
Uitschrijven | Abonnement beheren
De Normaalste Zaak