DNZ_logo_mvo_02._nb
twitter linkedin instagram 
- nieuwsbrief januari 2023 -
Nieuwsbrief DNZ nieuwjaar

Nieuw jaar, nieuwe (gelijke) kansen!

Allereerst willen wij, het team van De Normaalste Zaak, al onze partners en volgers een mooi, inspirerend en inclusief nieuwjaar toewensen. Het wordt een jaar waarin we doorgaan met onze online uitwisselingssessies, maar elkaar ook weer live hopen te ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens de viering van ons 10-jarig jubileum. (Save the date: 25 mei 2023!). We volgen nog steeds de ontwikkelingen op het gebied van HR en diversiteit en inclusie en wijzen jullie op zo veel mogelijk interessante initiatieven die ook jouw organisatie op dit vlak verder kunnen brengen. Here we go!
Nieuwsbrief anders organiseren
De krapte op de arbeidsmarkt houdt naar verwachting nog vele jaren aan en daarmee is de tijd van snelle kortetermijnoplossingen echt voorbij. Steeds meer werkgevers die in tijden van schaarste toch nieuwe talenten willen werven, gaan hun werk 'anders organiseren'. Waar bij een reorganisatie er vaak afscheid genomen wordt van medewerkers, speel je bij het anders organiseren van werk taken vrij waardoor je juist mensen kunt aannemen. We kunnen er nog uren over doorpraten, maar in deze animatie wordt het principe in iets meer dan een minuut uitgelegd. En ter inspiratie zetten we graag een van onze partners in de spotlight die het al in de praktijk heeft gebracht: netwerkbeheerder Stedin kan een nieuwe bron van werkzoekenden aanboren door het monteurswerk op te delen op basis van vereiste technische kennis. Juul den Edel en Kirsten de Jager vertellen hoe ze dit voor elkaar hebben gebokst.
Lees verder
Nieuwsbrief gelijke kansen
De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Binnen het netwerk Gelijke kansen helpen we elkaar om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. Daarover hebben we in 2022 samen met AWVN leerzame en gewaardeerde bijeenkomsten georganiseerd. Dit jaar gaan we hier gewoon mee door!
Lees verder
Nieuwsbrief agenda
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw organisatie betrokken is bij
De Normaalste Zaak.
Uitschrijven | Abonnement beheren
De Normaalste Zaak