DNZ_logo_mvo_02._nb
twitter linkedin instagram 

Kennissessie over verzuim geeft inzicht over rol bedrijfsarts

Header nieuwsbrief
Afgelopen dinsdag brachten AWVN en De Normaalste Zaak werkgevers virtueel bijeen om het te hebben over verzuim door psychische klachten en hoe je dit kunt voorkomen. Waardevol daarbij was de aanwezigheid van twee professionals op het gebied van verzuim en re-integratie die antwoord konden geven op vragen als: hoe voorkom je uitval? En als het toch gebeurt, wat kun je dan doen om een vlotte en duurzame terugkeer te bewerkstelligen? Een belangrijke les: de bedrijfsarts kan hier een grotere rol in spelen dan menig werkgever zich realiseert…
Verder lezen
Foto nieuwsbrief4
De online uitwisselingssessies waar we dit jaar mee zijn gestart, waren in eerste instantie uit nood geboren. Maar… het blijkt een mooie, laagdrempelige manier om meer DNZ-partners actief deel te laten nemen aan onze activiteiten. Zolang toevallige ontmoetingen met collega-werkgevers er even niet in zitten, sluiten de sessies aan op de behoefte om toch even te sparren en van elkaar te leren. De sessie van vorige week ging over werkbehoud. Drie gastsprekers vertelden over wat zij hebben gedaan om ook in deze tijd (kwetsbare) medewerkers aan het werk te krijgen en te houden.
Verder lezen
Foto nieuwsbrief3
Naast uitwisselingssessies die meestal over een bepaald thema gaan, organiseren we ook sessies die draaien om individuele ervaringen en worstelingen. Om elke vraag of casus de aandacht te geven die het verdient, verdelen we de deelnemers over kleinere groepjes om zo in vertrouwelijkheid issues in jouw rol en werk voor te leggen aan collega-professionals. In 2021 gaan we door met deze Inclusie-intervisie. De datums 25 januari, 22 maart en 7 juni kun je vast in je agenda zetten. Aanmelden is al mogelijk.
Verder lezen
Foto nieuwsbrief2
Wanneer een werkgever werknemers met een arbeidsbeperking in dienst wil nemen, zijn er soms grote aanpassingen nodig binnen het bedrijf. De ‘pilot generieke werkgeversvoorziening’ moet werkgevers met een subsidie helpen deze aanpassingen te doen. Het kabinet wil dat deze regeling op een paar punten wordt verruimd en vroeg middels een internetconsultatie om een reactie op dit voorstel. In onze reactie zijn we positief over de wijzigingen, maar plaatsen nog wel een drietal kanttekeningen bij de voorgestelde subsidieverplichtingen.
Verder lezen
Foto nieuwsbrief
Gisteren is er een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin het kabinet verduidelijking geeft over wat er precies met ‘omzet’ wordt bedoeld in het kader van de berekening van de NOW vanaf NOW 1. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft aan dat loonkostensubsidie volgens het jaarrekeningenrecht geen omzet is en dus ook niet als omzet geldt voor de NOW. Dat betekent dat het ontvangen van loonkostensubsidie niet leidt tot een lagere NOW.
Verder lezen

Nieuwe partners

Voor steeds meer ondernemingen wordt inclusief werkgeven de normaalste zaak. Geen wonder dat ons netwerk blijft groeien en steeds meer bedrijven zich aansluiten: zo'n 650 partners zijn altijd bereid hun – goede en minder goede – ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

In de afgelopen maand hebben we als nieuwe partners mogen verwelkomen:

Morssinkhof Groep B.V. - Ictoria - Dolmans Landscaping Group BV - Vermaat Groep - Stichting Roetz Fair Factory - COC Nederland

Agenda

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat jouw organisatie betrokken is bij
De Normaalste Zaak.
Uitschrijven | Abonnement beheren
De Normaalste Zaak