---

Nieuwsbrief Januari 2015

---

Nieuws

Partnerbijeenkomst van De Normaalste Zaak

De Normaalste Zaak organiseert elk jaar een partnerbijeenkomst. Dit jaar zullen er twee bijeenkomsten georganiseerd worden, een in het Zwolle, en een in het Eindhoven. Dit doen we om onze partners, die door heel Nederland zitten, tegemoet te komen. Meer lezen.

Subsidie voor interne jobcoaching

Werkgevers met een werknemer met een langdurige ziekte of handicap kunnen subsidie voor interne jobcoaching ontvangen. Een interne jobcoach is een medewerker uit de eigen organisatie, die de werknemer begeleidt bij het uitvoeren van zijn werk. Na een proefperiode van 2 jaar is vanaf 1 januari 2015 de inzet van een interne jobcoach wettelijk geregeld. Meer lezen.

---

Nieuws uit de regio

k

Zuidas lanceert ’Amsterdam Onbeperkt aan de Slag’

Op 19 januari lanceren 20 werkgevers op de Amsterdamse Zuidas, die samenwerken in de Ambitie van Zuid, ‘Amsterdam. Onbeperkt aan de slag’. Dit is een internetplatform voor werkzoekenden met een beperking en werkgevers die daarvoor openstaan. Meer lezen.

---

Nieuwe Partners

Het aantal partners van De Normaalste Zaak blijft groeien, onlangs hebben onder andere de volgende bedrijven zich aangesloten:

Topicus - De Groenmakers - Van Houtum - Blue carpet - DRM - Avabel Nederland - Dijkstaal international - Talent als bedrijfsmodel - De Lage landen -Soter Nederland - Selecta - Van den Hurk Groep

---

Uitgelicht

Op de website van De Normaalste Zaak delen we goede voorbeelden van partners. Dat inspireert anderen en zo kunnen partners van elkaar leren. Het is ook een goede manier om te laten zien wat uw bedrijf doet op het gebied van inclusief ondernemen. Hieronder enkele voorbeelden van deze spotlightberichten:

• De Nieuwe Poort: “We willen mensen bij elkaar brengen”

• Van Straaten Post: “De twee kanten van inclusief ondernemen”

• CNV Jongeren: “Er wordt vaak over de doelgroep gepraat, zelden met”

Wilt u ook anderen inspireren met uw ervaringen, deel uw voorbeeld en stuur een e-mail naar info@denormaalstezaak.nl

---

Ander nieuws

Het verhaal van uw medewerkers in een kleurrijke Krachtenbundel
Reëlle vindt het 'de normaalste zaak' dat mensen met een beperking de kans krijgen te werken. Daarom bundelt zij haar krachten met De Normaalste Zaak voor een speciale editie van de Krachtenbundel! - lees meer -

Twee informatieve websites: Autismewegwijzer.nl en uaanzet.nl
De Autismewegwijzer is gericht op mensen met autisme, en diens ouders. Er zijn videoportretten te vinden van bijvoorbeeld Cor Jongejeugd, werkzaam bij ABN AMRO. U aan zet is gericht op autisme bekeken vanuit verschillende perspectieven zoals ambtenaar of politicus, onderwijsgevende en werkgever of collega.

---

Agenda

5 feb Hoeven (Noord Brabant): Landelijke uitreiking Green Key

9 feb, Nieuwegein: Ontmoeting van werkgevers en met werknemers met een psychische aandoening

9 feb, Nieuwegein: Congres Mensen werk 

12 feb, Ahoy Rotterdam: Seminar - Aan de slag met arbeidsbeperkten

10 en 12 maart: Partnerbijeenkomst De Normaalste Zaak

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw organisatie betrokken is bij De Normaalste Zaak.