---

Extra editie
position paper Inclusief werkgeven

 

---

De Normaalste Zaak biedt Tweede Kamerleden voorstellen voor inclusief werkgeven aan

Tijdens de Inclusietour dit voorjaar hebben zo’n 150 leden, werkgevers uit MKB, sociale onderneming en grootbedrijf, input geleverd voor onze boodschap aan de nieuwe Tweede Kamer en het nieuwe kabinet. Die boodschap staat in ons position papier ‘Inclusief werkgeven’.

Op 15 mei heeft Bert van Boggelen namens alle ruim 500 partners van De Normaalste Zaak en in aanwezigheid van zo’n 50 van hen het position paper aangeboden aan drie Kamerleden – Chantal Nijkerken (VVD), Gijs van Dijk (PvdA) Rens Raemakers (D66) – en aan werkgeversboegbeeld Aart van der Gaag.

Aansluitend vonden er levendige gesprekken plaats aan dialoogtafels, waar groepjes werkgevers de kans grepen om de Kamerleden en Van der Gaag persoonlijk uit te leggen, waar zij tegenaan lopen bij inclusief werkgeven en welke oplossingen zij zien. De Kamerleden waren blij met alle informatie en deze input – juist van werkgevers die weten waarover zij het hebben.

Voor verdere stappen in wet- en regelgeving is het wachten nu op de sociale paragraaf van het nieuwe kabinet en de inbreng van Tweede Kamerleden in de besluitvorming over de door ons gevraagde uniforme en eenvoudige set van regels en andere zaken.

De Normaalste Zaak gaat – samen met z’n aangesloten werkgevers en met veel andere partijen – door met het beïnvloeden van UWV, gemeenten en WSP’s. Alles met als doel meer duurzame werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking of andere afstand tot arbeidsmarkt.

De Normaalste Zaak bedankt iedereen, die heeft bijgedragen aan de voorstellen rond inclusief werkgeven en aan deze middag, in het bijzonder Peter van Hofweegen van ITvitae voor zijn gastvrijheid en Sven Romkes, Project Officer Diversity & Inclusion bij ABN AMRO en cabaretier.

Lees meer

• Position paper Inclusief werkgeven

• Sfeerverslag van de middag

• Gesproken column van Sven Romkes

• De fotocollage van de middag

---
---

U ontvangt deze extra editie omdat uw organisatie betrokken is bij

De Normaalste Zaak.