---
---

Nieuws

12-Amsterdam-Onbeperkt-aan-de-Slag

Onbeperkt aan de Slag, de stichting

Naar aanleiding van het eindigen van de pilot in Utrecht en de start van 'Onbeperkt aan de Slag' in Amsterdam en de mogelijkheden, die er liggen om op korte termijn te starten in andere gemeenten/arbeidsmarktregio’s, is er bij alle betrokkenen behoefte aan een besturingsmodel/organisatievorm die duidelijkheid biedt en tegelijkertijd efficiënt en slagvaardig is. Meer lezen.

Sfeerimpressie ontbijtsessie congres Mensenwerk

Op 9 februari kwamen 900 deelnemers bijeen in Nieuwegein voor het congres ‘Mensenwerk’ met als thema ‘meer mensen met psychische aandoeningen aan het werk’. ’s Morgens vroeg organiseerde De Normaalste Zaak met 'Onbeperkt aan de Slag' en 'Samen Sterk Zonder Stigma' een ontbijtsessie. Doel: direct contact tussen werkzoekenden /werknemers met een psychische aandoening en werkgevers tot stand brengen. Meer lezen.

symposium_autisme_en_mkb

De meerwaarde van autisme in het MKB

Wat heb je als ondernemer aan werknemers met autisme? Hoe ga je het beste met ze om? En hoe kom je er als autist achter of een potentiële werkgever jou ziet zitten, of alleen de subsidies die je meebrengt? Om dat soort vragen draaide het symposium ‘Autisme en MKB’, dat 25 februari plaatsvond bij de Rabobank Nederland in Utrecht. Meer lezen.

Naamloos

ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament 2015

ABN AMRO organiseerde in samenwerking met de Normaalste Zaak op 12 februari jl. voor de derde keer in haar historie een seminar over de inzet van arbeidsbeperkten binnen kennisintensieve bedrijven. Het thema dit jaar was: "Let's hit the floor running." Meer lezen.

---

Nieuws uit de regio

IMG_0912-573x381

Bijeenkomst Chemelot: Creating Bright Stories, Participatie Werkt

Een informatieve en inspirerende bedrijvenbijeenkomst rondom het thema Participatiewet. Het motto luidde: "Creating Bright Stories, Participatie Werkt". Meer lezen.

Veluwe in gesprek met werkzoekenden met psychische kwetsbaarheid

Zoals bekend is in mei 2014 op de Veluwe het eerste regionale ondernemersnetwerk van De Normaalste Zaak gestart met ondernemers die het inclusief ondernemen een warm hart toedragen. In aansluiting hierop gaat De Normaalste Zaak samen met Zorgbelang Gelderland een vacaturecafé organiseren. Meer lezen.

Fotograaf: © Guy Offerman. Vlnr Sjoerd van der Maaden, Peter van Hofweegen, Annerie Raaijmakers, Eddy Dekkers, Chris van Beem

Eerste cooperatie van sociale ICT-ondernemers

IN2IT is de eerste coöperatie van Nederland waarin een viertal sociaal gedreven ICT-bedrijven hun krachten gebundeld hebben. Zij willen mensen met autisme aan de slag helpen. Het idee en de opzet voor IN2IT zijn afkomstig van Start Foundation, welke de coöperatie ook financieel ondersteunt. Meer lezen.

---

Nieuwe Partners

Het aantal partners van De Normaalste Zaak blijft groeien, onlangs hebben onder andere de volgende bedrijven zich aangesloten:

HOEZO! Projectmanagement & Congresorganisatie bv - Yokogawa Europe - Kuehne + Nagel Logistics - Hacron - 5D - Carapax IT -  Centric - We Work2gether - Tomeloos - Piipol - Sogeti - NL Digitaal Scanwerk

---

Uitgelicht

Op de website van De Normaalste Zaak delen we goede voorbeelden van partners. Dat inspireert anderen en zo kunnen partners van elkaar leren. Het is ook een goede manier om te laten zien wat uw bedrijf doet op het gebied van inclusief ondernemen. Hieronder enkele voorbeelden van deze spotlightberichten:

• CSU: “We zijn al jaren inclusief bezig”

• KNMI: “Het is ook voor ons een leerproces”

• Zalsman Kampen: “De mensen vinden het mooi om erbij te horen”

Wilt u ook anderen inspireren met uw ervaringen, deel uw voorbeeld en stuur een e-mail naar info@denormaalstezaak.nl

---

Ander nieuws

Doelgroepregister voor Participatiewet
Werkgevers die willen weten of hun sollicitant of werknemer meetelt voor de banenafspraak in het kader van de Participatiewet, kunnen dit navragen bij het UWV. Zij houden voor dit doeleinde een doelgroepregister bij.- lees meer -

“Sociaal inkopen moet meetellen in quotumwet”
Bedrijven moeten onder de boete van de Quotumwet uit kunnen als ze werk uitbesteden aan een bedrijf dat wel voldoende arbeidsgehandicapten in dienst heeft. Sociale ondernemingen moeten zo hun quotum kunnen overdragen aan hun klanten. Dit bepleiten bedrijven en werkgeversorganisaties, waaronder De Normaalste Zaak. 
- lees het hele artikel uit de Volkskrant

Jaaroverzicht 2014
Ons JAAROVERZICHT 2014 in woorden, beelden en cijfers. Met dank aan ONZE 240 PARTNERS, aan allen die meedachten en meededen om de INCLUSIEVE ARBEIDSMARKT dichterbij te brengen. - Lees het jaaroverzicht -

---

Agenda

5 maart, Harderwijk: Themabijeenkomst ‘De invoering van de Participatiewet’

10 maart, Eindhoven: Partnerbijeenkomst

12 maart, Zwolle: Partnerbijeenkomst

9 april, Maastricht: Invulling geven aan de Participatiewet

20 mei, Almelo: Symposium “Herstellen en Sociaal Ondernemen”

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw organisatie betrokken is bij De Normaalste Zaak.