---

Terugblik De Normaalste Zaak van Amersfoort 2018

 

In deze terugblik:

Praktijktafel WSP  Speedmeets 33vanLeusden • Werkportretten Praktijktafel KNGF  Kennismaking nieuwe partners  Nieuws vanuit partners en regio  Kerngroep en thema's 2019 

---

Praktijktafel WSP

In april organiseerde de 99vanAmersfoort een praktijktafel bij het WerkgeversServicepunt (WSP) in Amersfoort. Werkgevers en publieke dienstverleners bespraken knelpunten & best-practises en de wens om regels te harmoniseren en te vereenvoudigen. Naast Voilà, Bloemendal Bouw, The Maintenance Company, Arcadis, Stichting Kringloop Amersfoort-Leusden, Cycloon Post en Autitalent waren de gemeente Amersfoort, het UWV, WSP en wethouders uit Amersfoort en Bunschoten aanwezig. - Lees meer -

---

Speedmeets 33vanLeusden

Leusdense werkgevers willen het bedrijfsleven socialer maken. Om het lokale karakter te benadrukken en te behouden, vormen zij de 33vanLeusden. Bij partners vinden bedrijfsbezoeken en ontmoetingen met werkzoekenden uit de arbeidsmarktregio plaats om kennis uit te wisselen en plaatsingen te realiseren. De Normaalste Zaak organiseerde in samenwerking met het WSP, het afgelopen jaar vier speedmeets. We blikken terug.

• Horeca speedmeet bij Van der Valk

• Speedmeet Kringlooppcentrum

• Speedmeet Bloemendal

• Speedmeet Gemeente Leusden

---

 

Werkportretten

Naar aanleiding van de speedmeets zijn er een aantal portretten gemaakt van geslaagde matches op de werkvloer bij verschillende werkgevers zoals Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden, Bloemendal Bouw en de Gemeente Leusden.

---

Praktijktafel KNGF

In november organiseerde De Normaalste Zaak Amersfoort een praktijktafel voor werkgevers, wethouders, VSO/PrO-scholen en beleidsmedewerkers en uitvoerders uit de arbeidsmarkregio Amersfoort. De deelnemers gingen met vijf wethouders uit de gemeenten Soest, Amersfoort, Leusden, Baarn en Woudenberg in dialoog over de coalitieakkoorden. Wethouders benoemden de belangrijkste punten rondom inclusie, diversiteit en participatie en namen tevens allemaal een actuele vraag mee.Lees meer 

---

Kennismaking nieuwe partners

Het netwerk telt ruim 30 leden. De laatst toegetreden partners zijn bijvoorbeeld ARAG en TM techniek. Leer al onze partners kennen op onze website: ze vertellen wie ze zijn en waarom ze bij De Normaalste Zaak zijn aangesloten.

---

Nieuws vanuit partners en regio

• Partner Autitalent maakt een flinke groei door. Ze begonnen dit jaar met 50 medewerkers en luidden 2019 in met 75 medewerkers, die o.a. bij de Bernhard Kazerne of het Ministerie van Defensie werken.

• Het Werkgeversservicepunt start begin 2019 i.s.m. het Regionaal Werkbedrijf de campagne 'Werkgevers met een groot hart'. Het doel is meer werkgevers uit de regio aansporen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

• Veel winkelketens gaan failliet, maar één winkelketen maakt een ongekende groei door; de kringloopwinkel. De hartverwarmende documentaireserie 'Het succes van de kringloop' liet zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit. En... er komt een vervolg in 2019! Opnames vinden o.a. plaats in Amersfoort.

---

Kerngroep en thema's 2019

Sinds 2018 is er een kerngroep actief die met elkaar de agenda en de activiteiten bepalen voor de regio. Ook voor 2019 heeft deze kerngroep een agenda opgesteld. Er zullen weer bedrijfsbezoeken en speedmeets plaatsvinden. In samenwerking met publieke partners en wethouders worden er nieuwe praktijktafels voorbereid. Tevens wordt de samenwerking met Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijkonderwijs opgezocht en worden ondernemersverenigingen en HR kringen bij het thema inclusief betrokken. Ook zal De Normaalste Zaak van Amersfoort actief zijn in de campagne werkgevers met een groot hart. Maak hier kennis met de werkgevers uit de kerngroep:

Arcadis Art. 1 Midden Nederland Autitalent Bureau Veritas ITvitae KNGF Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden Regardz

---

We wensen alle regionale partners fijne feestdagen en een spetterend en inclusief 2019.

 

---

Je ontvangt deze update omdat je organisatie betrokken is bij

De Normaalste Zaak van Amersfoort.