Vernieuwende initiatieven


Steeds meer maatschappelijke instellingen komen met vernieuwende initiatieven invulling te geven aan arbeidsparticipatie. U kunt van hun diensten gebruik maken of met hen samenwerken.

Ook zijn er steeds meer zelfstandigen met een arbeidsbeperking die werk maken van inclusief werkgeven. Hun diensten kunnen een alternatief of een aanvulling zijn voor de expertise van re-integratie bedrijven en sociale werkbedrijven.

Het overzicht hieronder is niet compleet maar ter inspiratie bedoeld.


Stichting Leren en Werken op MaatStichting Studeren en Werken op Maat
Jonge mensen met een arbeidsbeperking helpen bij het afronden van hun studie en het vinden van een baan. Dat is de missie van de Stichting Studeren en Werken op Maat van Bart de Bart. De stichting wist de afgelopen twee jaar 125 studenten te plaatsen.

Bezoek de website van de stichting:
Stichting Studeren en Werken op Maat


De_Realisten_RoadmovieDe Realisten
De Realisten is een initiatief van CNV Jongeren. Jonge mensen met een Wajong-indicatie of ondersteuning vanuit de Participatiewet laten zien dat ze meer zijn dan alleen de regelgeving waar ze onder vallen. Door hun eigen kracht gaan ze zelfstandig aan de slag met het vinden van hun weg op de (online) arbeidsmarkt. Zo geven de Realisten uit het Landelijk Promoteam voorlichtingen aan werkgevers over allerlei zaken, die spelen bij het in dienst nemen van een Realist. Ook geven ze hun eigen pitch. Op 7 april was de filmpremière van de Realisten roadmovie. Hierin maken zij duidelijk wat de methodiek van de Realisten is en met welke belanghebbenden zij samen (willen) werken. Ook de bijbehorende infographic De Realisten Roadmovie verschaft meer duidelijkheid.
Kijk voor meer info op derealisten.nu
Download het methodiekboek De Realisten Roadmovie


stichting_werken1Onbeperkt werken
Stichting werken met Eric en Cindy vindt stages en banen voor mensen met een lichamelijke beperking in Limburg. Eric en Cindy zijn twee ervaringsdeskundigen en hebben in de afgelopen 7 jaren een groot netwerk van werkgevers opgebouwd en veel mensen met lichamelijke beperking geholpen aan een baan of stage. Dit unieke duo zet zich met twee andere collega’s met hart en ziel in voor de doelgroep vanuit hun eigen ervaringen in het dagelijkse leven. Bekijk hier de video van stichting werken of neem voor meer informatie contact op met Eric en Cindy via info@onbeperktwerken.nl


samen-scoren---de-ondernemer.nlScoren doen we samen!
Een bijzonder ondernemersinitiatief: Scoren doen we samen! Onder dit motto bundelen ondernemers in Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst hun krachten voor meer participatiebanen. Teams met ondernemers uit deze vier gemeenten gaan de competitie met elkaar aan om meer mensen met een arbeidsbeperking en mensen met een bijstandsuitkering mee te laten doen op de arbeidsmarkt.
Lees het artikel op Veluweland.nl: Ondernemers bundelen krachten voor meer banen


Harrie-ExpeditieDe Harrie in uw team
Harrie © is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans is gebleken dat wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, de kans voor succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd. Om deze reden hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie © in het leven geroepen.Via stichting Harrie kunt u zich als werkgever opgeven voor een individuele of een incompany training.
Kijk voor meer info op: Harrie Training
Bekijk de brochure: Harrie Helpt


Lucille Werner start Business Walk of Fame
Met de huidige veranderingen op de arbeidsmarkt rondom het aannemen van mensen met een handicap, is het tijd voor een positieve benadering. De Lucille Werner Foundation gaat bedrijven belonen die zich inzetten voor een toegankelijke arbeidsmarkt voor mensen met een handicap. De stichting gaat het komende jaar bedrijven uitdagen om een plek te verdienen op de Business Walk of Fame.
Lwfoundation.nl


Wij zijn de oplossing
‘Wij zijn de oplossing’ is een platform waar werkgevers en werkzoekenden met een beperking elkaar kunnen vinden. De doelstelling van ‘Wij zijn de oplossing’ is ambitieus: ze willen per 1 januari 2014 100.000 plekken gerealiseerd hebben voor mensen met een beperking op hun platform; de zichtbaarheid van deze groep met 100% verhogen en daarmee de kans op werk met 50%.
Wijzijndeoplossing.nl


Sirius moves
April Ranshuijsen inspireert mens en organisatie het beste uit zichzelf te halen. April is Europees en wereldkampioen rolstoelhockey en heeft twee individuele internationale titels behaald. April is afgestudeerd theatermaker, inspirerend spreker en eigenaar van Sirius Moves.
Siriusmoves.nl