Accuracy Financial Services: “Kansen voor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt”


Als Finance & HR-manager bij verschillende bedrijven, maakte Marco Albers regelmatig mee dat mensen met beperkingen geen kansen krijgen. Dat doet hij zelf anders: “Met mijn administratiekantoor wil ik kansen bieden aan mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.”

Directeur Marco Albers stichtte zijn administratiekantoor Accuracy Financial Services (nu Kop of Munt Administratiekantoor BV) in 2006 op een zolderkamertje in Hoofddorp. Inmiddels is hij gevestigd in een gloednieuw kantoor en heeft hij drie mensen voor zich werken. “Wij verzorgen de administratie voor ZZP’ers en MKB+ bedrijven in de hele Randstad.”

Frustratie
Maar Accuracy Financial Service is niet zomaar een administratiekantoor. Albers koos er bewust voor om mensen aan te nemen die een afstand hadden tot de arbeidsmarkt. “Het is eigenlijk uit frustratie geboren. Ik zag om me heen dat mensen met een beperking of andere problemen geen kans kregen om werk te vinden. Ik kan gewoon niet tegen discriminatie. Daarom wilde ik het anders doen.”

Albers haalt veel voldoening en motivatie uit zijn werknemers. “Veel mensen worden gestigmatiseerd, bijvoorbeeld vanwege hun fysieke of psychische gesteldheid, leeftijd of herkomst. Maar juist deze groep is ontzettend gemotiveerd om aan de slag te gaan en met de juiste aandacht en in een prettige omgeving, kan iedereen goede prestaties leveren. Dat zie ik dus op mijn eigen kantoor gebeuren en dat geeft een geweldig gevoel.”

Toegesneden werkzaamheden
Volgens Albers leent administratief werk zich ook goed voor mensen met een beperking. “Het werk is goed kwalificeerbaar en kent verschillende niveaus en soorten werkzaamheden. Daarom is het ook goed te doen om die taken eruit te pikken die bij de talenten van de medewerkers passen.”

De medewerkers van Accuracy Financial Services wierf Albers op verschillende manieren. “Mijn eerste medewerker kwam via een klant binnen, met de andere twee kwam ik via het UWV in contact. Over het UWV heb ik niets dan lof, overigens. De samenwerking verliep heel soepel.”

Acquisitie
Albers merkt dat zijn manier van ondernemen aanslaat bij klanten. Hij gebruikt zijn filosofie over maatschappelijk verantwoord ondernemen dan ook bewust bij acquisitiegesprekken. “Het komt bij veel verschillende potentiële klanten heel goed over. Ze vinden het een sympathiek initiatief, maar het staat niet op de eerste plaats. Het gaat om het werk en onze dienstverlening is goed, we werken wij op een hoog geautomatiseerde manier en bieden onze klanten waar voor hun geld.”


Gouden tip
Marco Albers – Kop of Munt Administratiekantoor BV
Zoek geen Superman
“Ik heb vaak gezien dat werkgevers alleen maar kandidaten willen die alles kunnen. Iedereen is op zoek naar Superman. Maar dat hoeft helemaal niet. Kijk gewoon goed naar wat mensen wel kunnen en geef ze taken die bij hun mogelijkheden passen. Dan werkt het prima!”

Lees de partnerpagina van Kop of Munt Administratiebureau BV (voorheen Accuracy Financial Services)

Deel dit bericht