Adjust2: Ze zijn eager to win and hard to lose


Adjust2-DSC_1779

Aart van der Dussen was eigenlijk heel tevreden als directeur van zijn eigen coachingsbureau. Toen hij echter een opdracht aannam voor een WSW-bedrijf werd hij gegrepen door de doelgroep en richtte hij een bedrijf op – speciaal voor mensen die meer kunnen dan werken in een SW-omgeving, maar nog wel extra begeleiding nodig hebben: Adjust2.

“Ik wist dat ik aan de slag wilde met deze doelgroep, maar toen moest ik nog bedenken hoe precies. Het moest natuurlijk wel iets zijn waar ik zelf verstand van heb,” vertelt Van der Dussen. Hij koos uiteindelijk voor een kantoor dat ondersteuning biedt op het gebied van verkoop, administratie en management.

Werk om de mensen heen creëren

Inmiddels heeft Van der Dussen zeven mensen met een beperking in dienst. Ze verrichten hun werk voor de opdrachtgevers in het volledig rolstoeltoegankelijke en aangepaste kantoor van Adjust2. “Het gaat om mensen die een veilige omgeving nodig hebben om tot bloei te kunnen komen. Vooral MKB-bedrijven hebben niet genoeg tijd om voor de correcte begeleiding te zorgen. Wij wel, omdat bij ons bedrijf werk om de mensen heen gecreëerd kan worden. Op die manier zorgen we voor nieuwe, volwaardige banen.”

En dat laatste is wat telt. Volgens Van der Dussen hebben veel van zijn mensen noodgedwongen te lang aan de zijlijn gestaan en daardoor een enorm tekort aan zelfvertrouwen. “Als ze aan het werk gaan en als je ze serieus neemt, dan zien ze langzaam ook zelf dat ze wel degelijk wat voorstellen. Het gevoel van eigenwaarde groeit en dat maakt in het leven van mensen een enorm verschil.”

Adjust2-DSC_1820-b

Daar is het Van der Dussen om te doen. Al bij zijn eerste contacten met het WSW-bedrijf raakte hij diep onder de indruk van de motivatie die deze doelgroep aan de dag legt. “Ze zijn eager to win and hard to lose: ze willen ontzettend graag en zijn ook nog eens ontzettend loyaal. Als een medewerker mij ‘s avonds laat nog belt met een nieuw idee, bewijst dat toch hoe blij mensen zijn met de kansen die ze krijgen? Dat geeft mij een goed gevoel, dat motiveert me. ”

Grote ambities

Daarom wil Van der Dussen het Adjust2 concept zoveel mogelijk uitrollen. Hij heeft grote ambities. In de komende twaalf maanden wil hij de huidige vestiging helemaal up&running hebben om de komende vier jaar uiteindelijk door te groeien naar twaalf vestigingen. “Ik weet zeker dat er mensen en werk genoeg zijn om die groei te bewerkstelligen. Ik wil zo veel mogelijk mensen uit de doelgroep aan het werk helpen, want uiteindelijk tel ik mijn omzet in het aantal glimlachen op de werkvloer.”

Dat Van der Dussen overtuigd is van zijn initiatief en ambities, betekent niet dat het altijd allemaal vanzelf is gegaan. Hij verloor veel tijd en energie in het contact met de instanties. “Ik vind de regelgeving in Nederland, bijvoorbeeld als het gaat om loonwaardebepaling, erg zwaar. En het bleek ook niet zo makkelijk om geschikte kandidaten te vinden. Die hobbels zijn nu genomen. Nu is het zaak de naamsbekendheid van Adjust2 zo groot mogelijk te maken.”