Aeon Plaza Hotels: Iedereen verdient een kans op een leuke baan!


aeon plaza hotels hotel-die-port-van-cleve-home

Het 4-sterren Dutch Design Hotel Artemis Amsterdam en het Hotel Die Port van Cleve zijn beide onderdeel van de hospitality groep Aeon Plaza Hotels. Daarnaast is Aeon Plaza Hotels momenteel bezig met de ontwikkeling van een derde hotel in Amsterdam. In 2016 wil Aeon 2 medewerkers met een beperking aannemen.

Volgens Assistent Human Resources Manager Agnes van den Bos hebben de 2 hotels van Aeon Plaza Hotels een duidelijke eigen identiteit. “Artemis is een modern deluxe designhotel. En Die Port van Cleve is een hotel met juist een historische uitstraling. Aeon Plaza Hotels vormt als het ware het ‘hoofdkantoor’ en zorgt voor eenheid tussen de onderscheidende identiteiten van haar ondernemingen.”

Dit jaar wil Aeon Plaza Hotels 2 mensen met een arbeidsbeperking aannemen. De hotelgroep wil zo een steentje bijdragen aan een inclusievere arbeidsmarkt. “Binnen Aeon Plaza Hotels kijken we naar kansen en niet naar beperkingen. Binnen onze hotelgroep hebben wij nog geen ervaring met de doelgroep, wel hebben wij van andere hotels hele positieve verhalen gehoord. Daarom zijn we enthousiast om ermee te beginnen. In eerste instantie met twee mensen, en later willen we dat aantal nog verder uitbreiden.”

Quick scan

Van den Bos liet AWVN een quickscan uitvoeren om te ontdekken waar in het hotel geschikte functies te vinden zijn. Daar kwam onder andere de functie ontbijtmedewerker uit. “Deze belangrijke taak wordt vaak onderschat! De ontvangst van onze gasten bij het ontbijt is van essentieel belang. Heeft de gast lekker geslapen en wordt hij of zij naar het buffet begeleid door een medewerker die vol trots verteld wat er allemaal voor lekkers te vinden is. Voor een medewerker die een arbeidsbeperking heeft is dit een flexibele taak waar de druk, de lichamelijke inspanning en de samenwerking met gasten en collega’s variabel is.”

Nu de mogelijke functies bekend zijn, is het zaak om geschikte kandidaten te vinden. Van den Bos werkt daarvoor samen met verschillende instanties. “Op basis van de quickscan hebben wij vacatures gemaakt en op de site van het WerkgeversServicepunt Amsterdam geplaatst. Ook werken wij samen met het jobcoachingsbedrijf In2Work. Ik weet zeker dat het gaat lukken. Iedereen verdient een kans op een leuke baan, waar hij of zij energie van krijgt en kan uitblinken. Wij gaan dit voor elkaar krijgen door de juiste samenwerkingen, onder andere dus met In2Work, op te starten en door zelf ook de juiste, open houding aan te nemen!”

Deel dit bericht