B&C Groep: We willen verschillende doelgroepen bereiken


bece1

B&C verkoopt raamdecoraties, zowel aan de retail- als aan de doe-het-zelfmarkt. Onder de groep vallen in Nederland drie verschillende bedrijven en al deze bedrijven hebben mensen met een beperking in dienst. Henk de Vos, directeur HRM, vindt dat eigenlijk heel normaal. “Het draait, ook in het bedrijfsleven, niet alleen om geld verdienen.”

“Als relatief grote werkgever in Nunspeet en omgeving voelden we ook een speciale maatschappelijke verantwoordelijkheid,” legt De Vos uit. “Dat laten we niet alleen zien in de omgang met onze medewerkers, maar ook in ons duurzaamheidsbeleid en bijvoorbeeld onze betrokkenheid bij sociale projecten in de regio en in Afrika.”

Daar waar het kan

In Nederland – het bedrijf is ook actief in Polen, Frankrijk en België – werken circa 400 mensen voor B&C, waarvan er ongeveer 20 een arbeidsbeperking hebben. De medewerkers met een arbeidsbeperking werken verspreid door het hele bedrijf. “De crisis van 2008 is niet aan onze sector voorbijgegaan, dus hebben we niet veel mensen meer aangenomen. Maar daar waar het kan, willen we altijd kansen bieden en in sommige gevallen hebben we mensen met een beperking ook boventallig in dienst gehouden.”

B&C creëert niet alleen vaste banen, maar geeft ook kansen door re-integratiebanen en leer-/werkplekken aan te bieden. “Er zijn natuurlijk verschillende doelgroepen die we willen bereiken, de leer-/werkplekken zijn bijvoorbeeld belangrijk om jonge mensen kansen te bieden en in het verleden hebben we ook intensief samengewerkt met het SW-bedrijf hier in de buurt.”

Veluweportaal

De Vos is niet helemaal tevreden over het kandidatenaanbod vanuit het UWV. Hij vindt dat er te weinig gemotiveerde en geschikte kandidaten te voorschijn komen en heeft daar recent ook al over gesproken met de wethouder. “Kijk alleen al naar de Participatiewet, bedrijven moeten dus mensen in dienst gaan nemen. Maar het aanbod aan kandidaten moet dan kloppen. Dat is wel een pijnpunt.”

Hoewel de economische crisis langzaamaan lijkt te verdwijnen en er bij B&C op sommige afdelingen alweer behoefte is aan versterking, probeert De Vos bij het creëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking verder te kijken dan alleen zijn eigen bedrijf. “Binnen het Veluweportaal proberen we de samenwerking te zoeken met andere bedrijven in de regio om met elkaar banen te scheppen voor mensen met een beperking. Zo kunnen deze mensen daar ingezet worden waar het nodig is, want ik weet zeker dat we door goede samenwerking altijd voldoende taken kunnen vinden.”

Lees de partnerpagina van B&C Groep.