Bedrijven kleurrijker maken door diversiteit


AAFM maakt zich hard voor ‘inclusieve’ facilitaire keten

Een bijeenkomst om elkaar te inspireren, ervaringen te delen en om een stap voorwaarts te maken naar een ‘inclusieve’ facilitaire keten. Een keten waar plaats is voor mensen met een arbeidsbeperking die willen en kunnen werken. Op 16 april jl. nodigde AAFM (partner van De Normaalste Zaak), een landelijk opererend bedrijf in de facilitaire dienstverlening, een aantal gesprekspartners uit om over dit onderwerp te praten bij Brownies & Downies in Den Bosch.

Het doel van AAFM is helder: minimaal 50 duurzame arbeidsplaatsen creëren in de eigen organisatie en bij opdrachtgevers, en daarnaast andere bedrijven stimuleren ook hun verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van arbeidsparticipatie.

Een ambitieus doel dat niet zonder samenwerking met andere organisaties behaald kan worden. Alexander Lindeboom, Operationeel Directeur bij AAFM: “We volgen de ontwikkelingen rondom de Participatiewet op de voet. Maar de wetgeving is niet de drijfveer om ons hard te maken voor dit onderwerp. AAFM heeft een bijzondere rol in de facilitaire keten tussen vraag en aanbod. Door samen te werken met andere bedrijven zijn we in staat een groot aantal arbeidsplaatsen te realiseren voor mensen die nu vaak buitengesloten worden.” Hij vervolgt: “We hebben het over een maatschappelijk probleem dat steeds groter wordt. AAFM zoekt samenwerking met opdrachtgevers, leveranciers, de politiek en andere belanghebbenden om dit probleem aan te pakken. We willen een beweging op gang brengen, bedrijven laten zien hoe ze hun organisatie kleurrijker kunnen maken.”

AAFM is marktleider in de Nederlands Integrated Facility Markt en sloot zich onlangs aan bij De Normaalste Zaak. Voor meer informatie, zie: aa-fm.com.

Deel dit bericht