Bert van Boggelen verlaat De Normaalste Zaak


Vandaag op 22 oktober 2019 kondigde Bert van Boggelen, kwartiermaker van De Normaalste Zaak, zijn vertrek aan. Lees hieronder zijn boodschap aan alle (inclusieve) relaties en natuurlijk aan onze partners die tezamen het inclusieve werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak vormen.


Beste partner/relatie,

Langs deze weg wil ik je laten weten dat ik op 1 januari vertrek bij De Normaalste Zaak.

Ruim acht jaar heb ik gebouwd aan een mooi netwerk van werkgevers die werk maken van inclusie. Nu wil ik mij aan mijn andere passie wijden: ik wil me inzetten voor duurzaamheid en klimaat. Om te beginnen in mijn eigen leven en omgeving – en vervolgens zie ik wel wat er op mijn weg komt. Daarnaast blijf ik voor een dag in de week actief als directeur van het NWB Fonds.

De afgelopen jaren heb ik samen met veel mensen en organisaties gewerkt aan het ontwikkelen van De Normaalste Zaak als aanjager en versneller van inclusie op de arbeidsmarkt. Met inmiddels zo’n 750 werkgevers zorgen we voor veel steeds duurzamere banen, voor mensen met een arbeidsbeperking en andere kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. De werkgevers van De Normaalste Zaak leveren een belangrijke bijdrage om, vaak in dialoog met publieke partijen, die arbeidsmarkt stapje voor stapje beter te laten werken. Met praktijktafels, dialoogsessies, proeftuinen, regionale netwerken e.d. zorgen we voor het goede gesprek én actie die tot banen, nieuwe wetgeving en verbetering van de uitvoering leidt. Ons team van inclusieversnellers helpt collega-werkgevers op weg.

Ik ben blij met wat we bereikt hebben. Maar de klus is nog niet geklaard. Inclusie is een zaak van lange adem. Daarom gaat De Normaalste Zaak gewoon door. In nauwe verbinding met werkgeversvereniging AWVN en samen met “Op naar de 125.000 banen” en VNO-NCW MKB Nederland. De dagelijkse leiding komt in handen van Steven Hubeek (al vele jaren betrokken bij DNZ) en Frederike van Oostveen (de huidige bureaumanager).

Tot eind van dit jaar blijf ik voluit actief voor De Normaalste Zaak, daarna lever ik graag zo nu en dan een vrijwillige bijdrage aan een van de DNZ-activiteiten. Want inclusie blijft mijn (andere) passie.

Ook al ben ik nog niet weg, toch wil ik je alvast bedanken voor de plezierige samenwerking en wellicht tot ziens bij een van de vele (DNZ-)activiteiten de komende maanden.

Hartelijke groet,
Bert van Boggelen


Reageren kan hier