Bij MamaLoes krijgt iedereen een baan, zonder sollicitatie


Een sollicitatiebrief is niet nodig. Ook een cv of verklaring van goed gedrag hoeven werkzoekenden bij dit bedrijf niet in te leveren. Iedereen die zijn naam op een lijst zet, krijgt een baan bij internetbedrijf MamaLoes. Dit meldt het AD.

Het internetbedrijf in Goirle dat babyartikelen verkoopt, is het allereerste bedrijf in Nederland dat op deze onorthodoxe manier mensen werft. Iedereen die zich meldt, krijgt werk. Ze hoeven alleen hun naam op een lijst te schrijven. De methode heet ‘open hiring’ en komt uit Amerika.

Een voordeel voor de werkgever is er ook, zegt Verhoeven. ,,We hebben te maken met een krappe arbeidsmarkt, en op deze manier spreek je mensen aan die je anders zou missen.’’ Zelf merkte hij wat het oplevert toen hij een controller zocht, met erbij de tekst ‘een arbeidshandicap is een voordeel’. ,,Vrijwel iedereen die solliciteerde zei: ik heb gereageerd omdat ik me eindelijk welkom voelde.’’ Een ander voordeel is het financiële plaatje, erkent Verhoeven: omdat mensen alleen hun naam op een lijst hoeven zetten, is dat het enige wat de werving ‘kost’.

Lees het hele artikel op AD.nl: Bij dit Nederlandse bedrijf krijgt iedereen een baan. Zonder sollicitatie.

Deel dit bericht