Birsen Basar wint Gouden Venus van Milo


Birsen Basar werkt niet alleen bij de gemeente Breda. Ze is ook schrijfster, professioneel spreekster en ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Ze won zaterdag de Gouden Venus van Milo voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking,

Birsen is zelf autistisch en schrijft open over haar leven. Ze publiceerde ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’ en ‘De jungle van autisme’. Daarnaast werkt ze bij de gemeente Breda en is ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. In die rol zet ze zich in voor de acceptatie en participatie van mensen met autisme over de hele wereld.

Prijs 

Met de Gouden Venus van Milo 2017 ontvangt Birsen een geldprijs van € 10.000, om in te zetten voor haar goede doel. Helaas kon ze niet zelf de prijs in ontvangst nemen, aangezien ze in Canada was, om daar te spreken tijdens het wereldautismefestival. Via een online verbinding kreeg ze het nieuws te horen. Ze reageerde: “Ik ben ontzettend blij. Natuurlijk vond ik het spannend. Ik ben bezig meer bekendheid te krijgen voor autisme en daardoor meer begrip te kweken. En nu kan ik er niet meer mee ophouden.”

Bekijk de uitreiking van de Gouden Venus van Milo 2017: