Blomsma Print&Sign


Wat doet uw bedrijf en omvang personeelsbestand?

Wij zijn actief op het gebied van digitaal printen van kleinformaat kleuren, bijvoorbeeld documenten/boekjes voor het MKB en grootformaat kleuren, posters voor bijvoorbeeld de Retail maar ook als decoratie voor interieurtoepassingen.
Daarnaast produceren wij allerlei vormen van Visuele Communicatie zoals POS-materialen, autobelettering, gevel en lichtreclame, bewegwijzering (daar waar de ANWB stopt gaan wij door) en ontruimingsplattegronden. Ons bedrijf kent 100 medewerkers.

Waarom kiest u ervoor mensen met een kwetsbare positie een werkend perspectief te bieden binnen uw bedrijf/organisatie?

Als mens, dus ook als ondernemer, sta je niet alleen op de wereld. Het zit in onze genen om ook oog te hebben voor mensen die niet zo makkelijk meekomen in de maatschappij. Ook voor deze groep zijn er voldoende arbeidsplaatsen aanwezig mits we daar voor open staan en hier creatief mee omgaan.

Wat wilt u op dit vlak bereiken/wat heeft u bereikt?

We willen bereiken dat elke onderneming serieus kijkt naar de mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden.
Inmiddels is 5% van ons personeelsbestand afkomstig uit de Wajong. Door bijvoorbeeld Jobcarving slim toe te passen is dit goed gelukt. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om voldoende stageplekken te bieden voor onze toekomst: de jongeren.

Wat zijn uw (leer)ervaringen/vragen?

Onze ervaring is dat je dit als bedrijf gewoon moet gaan doen. Ons personeel heeft het goed opgepakt en omarmt deze groep. Ze worden als het ware gewoon mee gezogen in de dagelijkse routines.
Iedereen binnen ons bedrijf is hier trots op en draagt zijn steentje daar aan bij.

Wat ziet u als de belangrijkste knelpunten en wat ziet u als oplossingen?

Eerlijk gezegd zien wij geen knelpunten. Natuurlijk is niet iedereen even productief en dan is het wel prettig als hier financiële compensaties voor zijn en blijven.