Canon: “Sociale betrokkenheid als onderdeel van onze bedrijfsstrategie”


Canon-MichaelKusters_DamietSwaan_HuibvanOlden_WeenerAward

Deze week in de spotlight:
Wie: Eline van Nouhuys van Canon
Wat: Mensen met arbeidsbeperking op verschillende plekken in bedrijf
Waarom: “Past perfect in onze bedrijfsfilosofie Kyosei”
Hoe: Focus op het potentieel van mensen


Samen werken en leven voor het algemeen belang. Dat is de vrije vertaling van het begrip ‘Kyosei’ en dat is ook de bedrijfsfilosofie van het Japanse bedrijf Canon. Eline van Nouhuys is HR-director bij Canon Nederland: “Wij zijn ons buitengewoon bewust van de effecten van onze activiteiten op onze medewerkers, klanten en partners.”

Daar volgt dan ook uit dat Canon grote sociale betrokkenheid aan de dag legt en dit stimuleert bij haar medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk. Ook in het personeelsbeleid speelt Kyosei een belangrijke rol. “Het ultieme doel is natuurlijk dat het niet meer nodig is, maar waar nodig passen we ‘positieve discriminatie’ toe. Iedereen heeft talent, daarom focussen wij op het potentieel van mensen en vervolgens spannen we ons in dat talent verder te ontwikkelen.”

Canon-Hoofdkantoor_Canon-NederlandAangepast kantoor
In totaal werken er 1.500 mensen bij Canon Nederland. Om medewerkers met een lichamelijke beperking optimaal te laten functioneren, zijn de kantoorruimtes volledig aangepast. “Dat zijn gewoon basisvoorwaarden en die moeten in orde zijn.”

De divisie Canon Business Services biedt klanten de mogelijkheid om werkzaamheden op het gebied van onder andere postverwerking en mailings te outsourcen. “Hiervoor werken wij intensief samen met SW-bedrijven. Het totaal aantal medewerkers van deze afdeling is wisselend, maar dagelijks zijn er vele SW’ers aan het werk! Ze bemannen de mailroom, bedienen de machines en verrichten andere dienstverlenende werkzaamheden.”

Weener Award
Voor deze samenwerking ontving Canon Business Services dit jaar de Weener Award. “Dat is een stimuleringsprijs van het Bossche SW-bedrijf Weener XL, om bedrijven te belonen die zich inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Deze prijs bewijst dat we op de goede weg zijn en dat onze bedrijfsfilosofie daadwerkelijk bijdraagt aan het bevorderen van inclusief ondernemen.”

Lees de partnerpagina van Canon.

Deel dit bericht