Carlton Square Hotel Haarlem: Ik ontdek langzaam hoeveel mogelijkheden er zijn


Het Carlton Square Hotel Haarlem beschikt over 124 kamers, eetgelegenheid (Bar & Kitchen Zocher) en vijf meeting ruimtes. Het hotel richt zich zowel op zakelijke reizigers als toeristen en er werken rond de 75 mensen. General Manager Arwin Paulides wil ruimte creëren om mensen uit de participatiedoelgroep aan te nemen.

Paulides is dolenthousiast over zijn hotel. “Wij zijn het ideale hotel om de stad Haarlem te ontdekken,” zegt hij bijvoorbeeld. Maar hij is ook enthousiast over zijn medewerkers. “We gaan er als team echt helemaal voor om zoveel mogelijk ‘happy memories’ te creëren. In dit vak moet je er voldoening uithalen als de gasten het naar hun zin hebben.” Maar hij is ook enthousiast over inclusie. “We hebben nog geen mensen uit de doelgroep in dienst, maar dat gaat hopelijk snel veranderen.”

Verdiepen in de regelgeving

De dreigende komst van de Quotumwet leidde er toe dat Paulides zich ging verdiepen in de nieuwe regelgeving. Zo kwam hij op een bijeenkomst van De Normaalste Zaak terecht en daar gingen zijn ogen open. “Ik wilde niet wachten tot de wetgeving er was en dan achter de feiten aanlopen, maar bekijken wat we nu al konden doen. En ik vond het geweldig om de ervaringen van andere werkgevers te horen. Ik denk dat er zeker mogelijkheden zijn voor mensen met een arbeidsbeperking.

Het Carlton Square Hotel Haarlem besteedt geen taken uit. Alles, ook de schoonmaak, wordt gedaan door medewerkers die in dienst zijn bij het hotel. Dat biedt volgens Paulides mogelijkheden. “Er is zoveel te doen. Zowel voor als achter de schermen. Zowel in de operationele taken als op kantoor, denk bijvoorbeeld aan administratie. Ik sta er echt blanco in. Wat mij betreft is alles mogelijk. We gaan nu bekijken waar we het meeste kans van slagen hebben.”

Eigen netwerk

Paulides wil niet wachten tot het UWV of andere instanties met kandidaten komen. Een advies van een andere Haarlemse ondernemer bracht hem op het idee om eerst zijn eigen personeel te vragen of ze misschien iemand kennen uit de doelgroep die op zoek is naar werk in de hotelsector. “Dat lijkt me een mooie manier om aan mensen te komen. Het belangrijkste als je bij ons wilt solliciteren is dat je echt gemotiveerd bent om hotel- of restaurantgasten een geweldige ervaring te bezorgen.”

Deel dit bericht