Countus Accountants: Kom maar op!


countus

Countus Accountants en Adviseurs heeft een coöperatieve achtergrond en ging jarenlang door het leven als Verenigd Landbouw Boekhoud Kantoor. Tegenwoordig is het geen coöperatie meer, maar in de bedrijfscultuur zijn daar nog wel elementen van terug te zien. Leen van Stappen: “Wij denken op de lange termijn.”

Countus heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een fullservice dienstverlener – vooral actief in het noorden en het oosten van het land – en ondersteunt klanten bij zowel juridische, financiële als personeelsvragen. “Het is echt mensenwerk, de kwaliteit van onze mensen bepaalt de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarbij zijn we altijd op zoek naar langdurige relaties, zowel met onze klanten als met onze medewerkers.”

De medewerkers van Countus kunnen, ook dit is nog een erfenis van de coöperatieve structuur, participeren in het bedrijf en deeleigenaar worden. Dat zorgt er onder andere voor dat de 500 medewerkers – verdeeld over 20 vestigingen – een hechte gemeenschap vormen. “Ons personeelsbeleid en de sfeer in het bedrijf zijn er echt op gericht om elkaar in goede en slechte tijden bij te staan. Bij rouwen en trouwen, zogezegd.”

Verstand van zaken

Het accountantskantoor staat daarbij ook open voor mensen met een beperking. Dat doet Countus onder andere door samen te werken met het SW-bedrijf. “We hebben contacten over de invulling van de schoonmaak en de catering, maar bijvoorbeeld ook over het digitaliseren van de archieven. Daarvoor moet je echter wel een beetje verstand van zaken hebben.”

Dat geldt eigenlijk voor de meeste functies binnen het bedrijf. 80% van de banen is volgens Van Stappen op hbo-niveau. “We moeten beter zijn, op ons vakgebied bedoel ik natuurlijk, dan onze klanten om ons werk goed te kunnen doen. Daar hoort een bepaald werk- en denkniveau bij. Maar dat sluit mensen met een beperking gelukkig niet uit.”

Kom maar op!

Zo werkt er bij Countus een visueel gehandicapte medewerker, voor wie in het transparant ingerichte kantoor een aparte, donkere werkplek met extra groot scherm is ingericht. “Het aanpassen van de werkplek of ook het aanpassen van de functie, bijvoorbeeld door middel van jobcarving, is echt geen enkel probleem. Het past bij onze bedrijfscultuur om een afspiegeling van de maatschappij te willen zijn. Daar doen we dan ook ons best voor.”

Op dit moment heeft Countus meerdere vacatures. Van Stappen noemt het moeilijk om geschikte kandidaten met een arbeidsbeperking te vinden, maar nodigt mensen uit deze doelgroep van harte uit om te solliciteren. “Kom maar op! Wij zorgen graag voor de begeleiding en ondersteuning. De deur staat open voor alle mensen die het leuk vinden om in een administratieve omgeving te werken en inhoudelijke kennis en motivatie meebrengen!”

Deel dit bericht