Cycloon Post: Sociaal en duurzaam post bezorgen


“Ons proces is ingericht om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een mooie baan te bieden. Iedereen krijgt zijn eigen begeleiding, allemaal op maat.”

Linda Dolstra is teamleider en jobcoach bij Cycloon Post in Amersfoort. Cycloon Post & Fietskoeriers is een social enterprise. Het bedrijf kiest er bewust voor om duurzaam en sociaal te ondernemen. Cycloon Post telt 23 vestigingen door het hele land. Hier werken circa 520 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In Amersfoort heeft het bedrijf een vestiging op bedrijventerrein De Hoef. Een van de werknemers hier is Barmak Razmanda. Ook Barmak heeft een takenpakket en begeleiding op maat. Linda: “Wij geloven dat mensen groeien als we kansen geven. We zagen een kans voor Barmak en die heeft hij met beide handen gegrepen.”

Maatwerk

De post die de fietskoeriers ophalen bij bedrijven, wordt door de postmedewerkers gesorteerd en verzendklaar gemaakt. Velen van hen bezorgen ook zelf. “Het verschilt per persoon of er aanpassingen nodig zijn. We proberen voor iedereen maatwerk te leveren voor de werktijden en samenstelling van de taken. We kijken hoe iemand het beste groeit.” Linda Dolstra coacht de medewerkers direct op de werkplek. Mede door deze coaching gaat het werken bij Cycloon Post Barmak goed af.

“Barmak kwam stil en verlegen binnen, maar maakte mooie groei door, wat veel beloofd voor de toekomst. Eigenlijk is Barmak een voorbeeld voor velen. Zo zien we dat bij veel meer medewerkers.” Het duurzaam ondernemen uit zich ook in milieuvriendelijkheid. In de stad wordt alle post bezorgd op de fiets en alles daarbuiten wordt bezorgd door auto’s op groengas.

Deel dit bericht