De Friese Wouden zet in op social return


In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wil De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp alsook de KwadrantGroep mensen die een uitkering krijgen, een kans geven weer aan het werk te gaan. SW bedrijf Caparis heeft de samenwerking met De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp verder verdiept door zijn medewerkers een opleidingstraject of detacheringsplek als huishoudelijke hulp bij de zorgorganisatie aan te bieden.

Zowel medewerkers van de sociale werkvoorziening als mensen met een arbeidsbeperking in een uitkeringssituatie kunnen hiervoor in aanmerking komen. Caparis leidt hen in een speciaal ingerichte simulatieruimte op tot huishoudelijke hulp. Dankzij deze opleiding kunnen zij zelfstandig huishoudelijk werk uitvoeren.

Op dit moment is de selectieprocedure bij Caparis in volle gang. Wilko de Vreeze, algemeen directeur van Caparis, is erg tevreden over de samenwerking: “Het biedt onze mensen een uitgelezen kans om buiten de muren van Caparis aan de slag te gaan en de stap naar de reguliere arbeidsmarkt te maken.”

Ook Sieds Rienks, directeur De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp is enthousiast: “Vanuit onze organisatie willen we graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en ook goed gemotiveerde medewerkers uit deze doelgroep een kans geven. Binnen de KwadrantGroep, waar De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp onderdeel van is, willen we hier breed mee aan de slag.”

Gedeelde visie

Wethouder Van der Laan van de gemeente Heerenveen is blij met de beslissing van De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp. “Het geeft een impuls aan de werkgelegenheid in Heerenveen. Eén van de speerpunten van de economie in Heerenveen is Sport & Zorg. Het zijn de grootste groeiers in deze gemeente. Het geld moet slim worden ingezet. Zowel de gemeente als een zorgorganisatie zijn ervoor om de inwoners te ondersteunen. Wij als gemeente en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp delen de visie om zorg te bieden waar dat echt nodig is en om de mensen los te laten als dat kan,” aldus mevrouw Van der Laan.