Deense universiteit enthousiast over Drents product


De Nederlandse handelsmissie die onlangs werd gehouden naar Denemarken heeft het Hoogeveense bedrijf ‘Klaver Fietsparkeren’ bepaald geen windeieren gelegd. Integendeel. Binnenkort parkeren studenten aan een nieuw te bouwen universiteit in Kopenhagen hun fiets in een Drents fietsparkeersysteem.

De universiteit (Panum Complex) wordt uitgebreid met als doel het creëren van een optimale omgeving voor onderzoek en onderwijs waarin duurzaamheid een essentieel aspect is. Chiel Grevers, commercieel manager: “De laatste jaren groeit het fietsgebruik enorm in het buitenland. Naast onze corebusiness sluit dit project perfect aan op onze duurzaamheidsdoelstellingen.” Als gevolg van de genoemde Nederlandse handelsmissie naar Denemarken (op advies van de afdeling Economische Zaken van de Provincie Drenthe/Projectenbureau Drenthe) heeft Klaver Fietsparkeren een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een distributeur in Denemarken.

Wereldmarkt

Maar het bedrijf kijkt verder dan de Europese grenzen. Vorig jaar heeft ‘Klaver Fietsparkeren’ ook een nieuwe partner uit Noord-Amerika toegevoegd aan haar netwerk. “Onze Amerikaanse partner is gesitueerd aan de oostkust van Noord-Amerika. Ook daar groeit het aantal fietsers met name in de stedelijke gebieden en is de vraag naar efficiënte fietsparkeervoorzieningen groot. “Een bijzondere kans voor ons bedrijf”, zegt Grevers.

Werkgelegenheid

Bij ‘Klaver Fietsparkeren’ in Hoogeveen werken 30 mensen die vanuit het werkvoorzieningsschap Alescon (het merendeel als assemblage – of montagemedewerker) worden gedetacheerd. “Op deze manier investeren wij ook in onze eigen omgeving”, aldus directeur Jan Klaver. Hij startte het bedrijf 30 jaar geleden. Al jaren is ‘Klaver Fietsparkeren’ sterk gericht op sociaal ondernemerschap. “Wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het arbeidsproces. Op dit gebied zijn wij voorloper in onze markt”, vertelt de ondernemer. “Niet voor niets heeft ons bedrijf onlangs de hoogste score behaald voor het keurmerk PSO. Met het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt ons bedrijf zichtbaar wat haar bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.”

Lees ook het artikel over de handelsmissie op RTV Drenthe:
Koning en koningin helpen Klaver Fietsparkeren uit Hoogeveen op weg.