DNZ On Tour Utrecht: “Ga aan de slag, probeer het uit!”


DNZ On Tour in Utrecht was een succes! Mede dankzij de gastvrijheid van Berenschot en de inzet van inclusie-aanjager Ingrid Beukman hebben we een middag beleefd waarin iedereen met plezier in de actie-stand kwam. 


Er waren veel verschillende workshops waar de deelnemers zich bij hun aanmelding al voor konden inschrijven. Inclusieversnellers Berenschot en ISS organiseerden bijvoorbeeld een leerzame workshop over social return en bij Nienke Schütte (DNZ) ging je als deelnemer aan de slag met het stappenplan Patnership en inkoopkracht.

Ook was er de workshop Lef hebben voor Open Hiring: het concept waarbij de werkgever mensen zonder sollicitatiegesprek aanneemt. Een aantal werkgevers vertelden hier al mee bezig te zijn. Eén van hen verwoordde het als volgt: “Open Hiring is pionieren. Je kunt je afvragen ‘wie haal ik in huis?’, maar dat weet je na drie sollicitatiegesprekken ook niet precies. Dat moet blijken op de werkvloer”.

Andere belangrijke lessen die in Utrecht werden aangestipt:

  • Zonder toegankelijkheid geen inclusie – “Maak werkplekken van meet af aan toegankelijk voor iedereen. Bied de benodigde faciliteiten aan, van fysieke infrastructuur tot tolken. Iedereen heeft baat bij een toegankelijke werkplek”.
  • Wees open naar elkaar – “Door goed met elkaar in gesprek te gaan over ieders ‘gebruiksaanwijzing’, creëer je duurzame arbeid”.
  • Onderneem actie – “Als je denkt in termen van kansen, komen er mooie zaken naar voren. Ga aan de slag, probeer uit. Het is een leerproces”.

Meer weten over onze tour door Nederland? Hier lees je alles over DNZ On Tour.

Deel dit bericht