Donkergroen: Het is geen liefdadigheid, maar een manier van zakendoen


donkergroen-still2

Groenvoorzieningbedrijf Donkergroen is actief in Nederland en Vlaanderen,  beschikt over in totaal 18 vestigingen en heeft in Nederland circa 500 mensen in vaste dienst. Daarnaast, zo vertelt P&O-manager Gerard Veugelers, werken er ook nog eens structureel 100 mensen met een arbeidsbeperking voor het bedrijf.

Donkergroen is vooral actief voor bedrijven, zorginstellingen en scholen. Kortom: het groenbedrijf met hoofdkwartier in Sneek richt zich op de zakelijke markt. “Omdat we landelijk actief zijn, zijn wij natuurlijk een interessante partner voor bedrijven met meerdere vestigingen. We proberen toegevoegde waarde te bieden door mee te denken en te adviseren en niet alleen zo goedkoop mogelijk een opdracht uit te voeren.”

Bij de 100 mensen met een beperking die structureel voor Donkergroen werken, gaat het voor het overgrote deel om mensen die via SW-bedrijven zijn gedetacheerd, maar bijvoorbeeld ook om Wajongers. “We hebben al jarenlang ervaring in het werken met deze doelgroepen en we zien ze bij ons opbloeien.”

Structurele aanpak

Tien jaar geleden werkte het bedrijf voor het eerst op grotere schaal samen met een SW-bedrijf, maar dat project stopte na afloop van die specifieke opdracht. “Wij vinden het belangrijk dat de SW’ers structureel in onze teams geïntegreerd zijn, want alleen op deze manier is het motiverend voor de mensen over wie het gaat en lonend voor ons om in deze groep te investeren. Daarom werken ze verdeeld over al onze opdrachten met ons mee. Zo creëer je zekerheid en continuïteit en is de integratie optimaal.”

Per vestiging heeft Donkergroen contacten aangeknoopt met een regionaal SW-bedrijf. Het doel voor de komende jaren is om voor elke vestiging zo’n vaste band met een SW-bedrijf aan te gaan. “Veel van onze medewerkers specialiseren zich in de loop van hun dienstverband, maar er is een bepaald – eenvoudiger – gedeelte van ons werk waarvoor geen specialisme nodig is. Dan is het dus ideaal dat we via de SW-bedrijven over een groep mensen kunnen beschikken die dat werk dolgraag – en hartstikke goed – kan doen.”

Goede begeleiding

Het leveren van goede prestaties is een voorwaarde voor iedereen die bij Donkergroen wil werken, SW’er of niet. En wie een goede houding meebrengt, mag zich ook verheugen op een goede begeleiding. “Dat hebben we stevig georganiseerd. Ten eerste letten we erg op de verhouding in onze teams, ik zou zeggen dat het maximaal 50/50 mag zijn. Anders kunnen de twee groepen niet goed met elkaar integreren en we willen juist dat ook de SW’ers zich goed voelen en zich aanpassen aan onze cultuur.”

Daarnaast krijgen leidinggevenden uitgebreide trainingen over de omgang met medewerkers met een beperking. “Zo proberen we ze de juiste handvatten te geven om ook deze groep goed aan te kunnen sturen. Dat is immers cruciaal – ook voor de sfeer en de inzet in de groep – en niet iedereen kan dat. Wij communiceren daar open en eerlijk over met onze mensen. Natuurlijk is er soms wel wat drempelvrees, maar het enthousiasme om met deze doelgroep te werken is eigenlijk heel groot en over de jaren steeds gegroeid.”

Enthousiasme en positieve feedback krijgt Veugelers ook van klanten. Vooral bedrijven vinden het interessant om samen te werken met een partner die mensen met een beperking alle kansen geeft. “Wij zijn een sociaal bedrijf, dus we doen het graag en als opdrachtgevers onze inspanningen waarderen, is dat natuurlijk extra fijn. Uiteindelijk is het ook geen liefdadigheid, maar een manier van zakendoen die bij je moet passen.”