Eerste open dag ‘WIM’ drukbezocht


‘WIM’ (Werken is Meedoen) is een leerbedrijf, ontstaan vanuit de samenwerking tussen Heliomare en De Hartekamp. Het heeft in september jl. de deuren geopend en biedt aan leerlingen en cliënten de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Zo is er een fietsenmakerij, een professionele keuken, een wasserette en een uitleen voor kinderspeelgoed.

Op 17 maart was de eerste Open Dag. Kasper Scholte Albers en zijn collega’s verwelkomden maar liefst 200 gasten. Een aantal dat de meest optimistische schattingen ruim overtrof! Enthousiaste familieleden, trotse leerlingen, cliënten en medewerkers.

In de keuken worden dagelijks broodjes, soep en toetjes bereid. WIM levert aan steeds meer bedrijven in de buurt (waaronder IJmond Werkt).

Op de fietsenafdeling worden fietsen kant en klaar gemonteerd. De docent vertelde dat hij nu al leerlingen heeft, die met weinig zelfvertrouwen van start gingen, maar inmiddels zelfstandig fietsen monteren. Sommigen kunnen mogelijk in de toekomst uitstromen naar andere bedrijven.

Ook is er een creatieve afdeling, waar schilderijen worden gemaakt, maar ook buttons, flyers en routebeschrijvingen.

Er zijn nu in totaal zo’n 50 mensen uit de doelgroep werkzaam.

Tenslotte: WIM werkt samen met 99van-partner Breedweer, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de inrichting van de eerste etage.

Deel dit bericht