Energieke themasessie 99vanZwolle


Op 24 januari verzamelden zo’n 20 werkgevers uit Zwolle e.o. zich bij Traffic Support, om samen aan de slag te gaan met ‘het verbeteren van de samenwerking met de overheid’. Bij de sessie waren ook vertegenwoordigers van het WSP en het regionaal werkbedrijf aanwezig.

Samen constateerden we dat werkgevers zeker bereid zijn om met ‘de doelgroep’ aan de slag te gaan. Daarnaast hebben zowel overheid als werkgevers de afgelopen jaren meer inzicht gekregen in wat wel werkt en wat juist niet werkt. Er zijn dus zeker stappen in de goede richting gezet.

Punt blijft dat er meer werkgevers én meer werkzoekenden (uit de doelgroep) mee moeten gaan doen. Voorwaarde is dat regels en uitvoering begrijpelijker en vooral eenvoudiger worden. Werkgevers hoeven immers geen Participatiewet deskundige te zijn om mensen een kans te willen bieden. Eén toegankelijk, ontzorgend loket voor werkgevers is een must, evenals een vertrouwensrelatie tussen overheid en werkgever. Regelluw werk moet volgens de 99vanZwolle in de praktijk gebracht worden.

Binnenkort volgt een gesprek tussen de overheid en de 99vanZwolle om een nieuwe stap te zetten in productieve samenwerking.

Deel dit bericht